Снима се биографичен филм за Toma Zdravković

Снима се биографичен филм за Toma Zdravković

Макар да ни напусна преди 29 години, песните на Toma Zdravković продължават да се пеят и да се считат за евъргрийни. „Dotak’o sam dno života“, „Da l’ je moguće“, „Umoran sam od života“… и днес се поръчват по кръчмите, дори от хора, които не знаят кой е Toma. За живота му има написани няколко книги, има издигнати два паметника, а сега се подготвя и филм.

В края на юли, след повече от година писане на сценария и подбор на актьорите, започна снимането на филма „Toma“, посветен на най-големия бохем сред певците. Главната роля е поверена на Milan Marić, а в ролята на трагично загиналата певица Silvana Armenulić, голяма приятелка на Toma, ще видим Tamara Dragićević.

Снима се биографичен филм за Toma Zdravković

– Въпреки че за мнозина изглежда, че музиката от онова време е постоянно около нас, нещата не стоят точно така. Навлизането на нови тенденции, скоростта на живота и отчуждението между хората произвеждат ежедневие, което никой след няколко години дори няма да си спомни. Самият Toma казваше, че времето, прекарано в кръчмата, и парите, изхарчени там, не са нищо друго освен инвестиране в спомени. Трябва да помислим за нещата, които ще помним в живота. Този филм е за това – сподели Željko Joksimović, който е един от продуцентите на лентата, а вероятно ще напише и музиката за нея.

Филмът „Toma“ е биографична сага не само за живота на талантливия сръбски творец, но и за хората около него, които са го вдъхновили да напише най-запомнящите се любовни песни. За онези времена, белязани от великаните като Dragan Nikolić, Bora Todorović, Zoran Radmilović, Predrag Živković Tozovac, Cune Gojković, Lepa Lukić и Kemal Monteno. Премиерата на филма е планирана за началото на следващата година.


СВЪРЗАНИ СТАТИИ
 • Помен по повод 30 години от смъртта на Toma ZdravkovićПомен по повод 30 години от смъртта на Toma Zdravković

  Вчера на централното белградско гробище беше отбелязана 30-тата годишнина от смъртта на Toma Zdravković. Край вечния дом на легендарния сръбски певец се събраха членовете на […]

 • Почина Novica Zdravković, брат на Toma ZdravkovićПочина Novica Zdravković, брат на Toma Zdravković

  Novica Zdravković (74) е починал в белградски клиничен център, след като близо две десетилетия има проблеми с пикочния мехур. Преди около три години и половина […]

 • 28 години от смъртта на Toma Zdravković28 години от смъртта на Toma Zdravković

  Колеги, приятели и съпругата на Toma Zdravković, Gordana, се събраха вчера на централното белградско гробище да направят помен по повод 28-та годишнина от смъртта на […]

КОМЕНТАРИ
 1. Мишо каза:

  Release Date: August 2021 (Serbia)

  Но, наистина е бил велик…поклон!!! 🙂

 2. Краско каза:

  Чакам с нетърпение филма за Тома Здравкович. Уникален глас, незабравим. Днешните сръбски млади изпълнители не стават. Жените напират на голотията силикони и т.н-така НЕ става. Поклон пред песните на Тома!!!

Вашият коментар