6 май 2010 Няма коментари

Severina, Tony Cetinski и Hari Varešanović на Радио фестивала 2010

Радио фестивалът тази година ще бъде във Върнячка Баня от 21 до 23 май. Специални гости на този престижен форум са най-големите имена на музикалната сцена в региона – Severina, Tony Cetinski и Hari Varešanović.

radijski-festival

Последната, финална вечер, мини концерт ще изнесе хърватската дива Severina Vučković, която със сигурност ще привлече много гора от града и региона.

Фестивалът ще протече на централния площад, така че, всички любители на хубавата музика ще могат да присъстват безплатно на концертите на споменатите изпълнители, както и на звездите, които ще участват на радио фестивала.

В тазгодишното издание ще пеят Goca Tržan, Željko Samardžić, Željko Vasić, група „Neverne bebe“, Darko Radovanović, „Lexington bend“… Всяка група има четири участника, а като автори на песни тази година ще бъдат и Sergej Ćetković, Marina Tucaković, Aleksandra Milutinović, Hari Vrešanović, Željko Vasić и много други известни имена. Песните-участнички се въртят вече месец по над 50 радио станции и някои от тях вече станаха хитове.

Радио фестивалът 2010 е коренно различен от всички останали. Той е и единственият останал фестивал за забавна музика в Сърбия и особеното тази година е, че няма да има победител. Целта му е представяне и популяризиране на домашната поп музика – каза Ana Stojanović, PR мениджърът на форума.

– Жалко, че тази година няма да има победител, защото така няма да мога да победя аз – сподели Goca Tržan и добави, че новата концепция на фестивала й допада много, тъй като, по този начин всички участници ще бъдат и победители.

Виж още:
 • Гуча 2016 Гуча 2016

  11 август 2016

  Купонът в Гуча започна. Всички пътища водят към столицата на тромпета, която вече за 56-ти път е домакин на духовата музика и нейните почитатели. Събитието уважиха гости от всички краища на Сърбия, но и от […]

 • 55-ти събор на духовата музика Гуча 2015 55-ти събор на духовата музика Гуча 2015

  6 август 2015

  И тази година дойде моментът за едно от най-значимите музикални събития в Сърбия – фестивалът на духовата музика в Гуча. Тазгодишното 55-то издание на събора се провежда от 3-ти до 9-ти август. Извън състезателната част […]

 • Скандал на Евровизия 2015 Скандал на Евровизия 2015

  28 май 2015

  Гласуването на тазгодишната Евровизия не мина без проблеми. При обявяване на крайните резултати бе съобщено, че точките, дадени от Черна Гора и Македония, са въз основа само на гласуването на публиката, без зачитане на мнението […]

Напиши коментар