1 коментар

Балкански музикални награди 2010

Balkan_Music_Awards_2010

На 16 май от 21.00 ч. на площад „Ал. Батенберг“ в София ще се проведат Първите балкански музикални награди 2010. Милионите зрители на Балканския полуостров ще могат да видят събрани, заедно на една сцена, едни от най-големите звезди в региона.

Единадесет песни ще се конкурират за Песен на Балканите за 2009 година – по една от единадесетте балкански държави. Певците ще ги представят на живо, а милионите зрители ще гласуват за своя фаворит чрез СМС-и. Номинирани са:
Flori Mumajesi (Албания) с „Playback“, Dino Merlin и Emina Jahović (Босна и Херцеговина) с дуетната песен “Med”, Sakis Rouvas (Гърция) със “Spase to hrono”, Karolina Gočeva (Македония) с “Kraj”, група „Akcent“ (Румъния) с “That’s my name”, Tanja Žagar (Словения) със “S tabo”, Željko Joksimović (Сърбия) с “Ljubavi”, Hadise (Турция) с “Fast life”, група „Colonia“ (Хърватска) с “Lažu oči moje”, Nenad Ćeranić (Черна гора) със “Suzama kupićeš me” и Емануела и Крум (България) с дуета си “Нищо не знаеш”.

Освен тях ще има и специални гост-изпълнители. Аnna Vissi, която идва, за да получи статуетката си за “Принос към развитието и популяризирането на музиката от Балканите”, ще изпее една от най-популярните си песни. На сцената още ще се качат да пеят извън конкурсната програма известните Edward Maya (Румъния), Severina (Хърватска), Ceca Ražnatović и Oliver Mandić (Сърбия).

Освен за песен ще бъдат обявени и победители в категориите: “Изпълнител”, “Изпълнителка”, “Дует/група” и “Видеоклип”, за които гласуването в сайта на Балканика ТВ ще приключи на 13 май в 24.00 ч.

На грандиозния спектакъл ще има общо над 200 участници – певци, музиканти и танцьори. Първите балкански музикални награди ще съберат още над 150 души продуценти, бизнесмени и чужди журналисти, които ще присъстват на церемонията. Тя ще се излъчва във всички държави на Балканския полуостров, като телевизионните екипи на медийните партньори наброяват над 60 души, а акредитации са заявили 25 чуждестранни медии.

СВЪРЗАНИ СТАТИИ
КОМЕНТАРИ
  1. admin каза:

    Клипът на хърватската поп певица Severinа към песента „Haljinica boje lila“, с режисьор Darko Drinovac, е единият от номинираните в категория „Видеоклип“.
    Конкуренция на Severinа са клиповете на румънската поп група „Morandi“, македонската певица Karolinа Gočevа, на гръцката звезда Annа Vissi, нашата Алисия…
    Severina ще пропусне събитието заради операцията на коляното й и предписаното домашно лечение.

Вашият коментар