11 май 2010 1 коментар

Балкански музикални награди 2010

Balkan_Music_Awards_2010

На 16 май от 21.00 ч. на площад „Ал. Батенберг“ в София ще се проведат Първите балкански музикални награди 2010. Милионите зрители на Балканския полуостров ще могат да видят събрани, заедно на една сцена, едни от най-големите звезди в региона.

Единадесет песни ще се конкурират за Песен на Балканите за 2009 година – по една от единадесетте балкански държави. Певците ще ги представят на живо, а милионите зрители ще гласуват за своя фаворит чрез СМС-и. Номинирани са:
Flori Mumajesi (Албания) с „Playback“, Dino Merlin и Emina Jahović (Босна и Херцеговина) с дуетната песен “Med”, Sakis Rouvas (Гърция) със “Spase to hrono”, Karolina Gočeva (Македония) с “Kraj”, група „Akcent“ (Румъния) с “That’s my name”, Tanja Žagar (Словения) със “S tabo”, Željko Joksimović (Сърбия) с “Ljubavi”, Hadise (Турция) с “Fast life”, група „Colonia“ (Хърватска) с “Lažu oči moje”, Nenad Ćeranić (Черна гора) със “Suzama kupićeš me” и Емануела и Крум (България) с дуета си “Нищо не знаеш”.

Освен тях ще има и специални гост-изпълнители. Аnna Vissi, която идва, за да получи статуетката си за “Принос към развитието и популяризирането на музиката от Балканите”, ще изпее една от най-популярните си песни. На сцената още ще се качат да пеят извън конкурсната програма известните Edward Maya (Румъния), Severina (Хърватска), Ceca Ražnatović и Oliver Mandić (Сърбия).

Освен за песен ще бъдат обявени и победители в категориите: “Изпълнител”, “Изпълнителка”, “Дует/група” и “Видеоклип”, за които гласуването в сайта на Балканика ТВ ще приключи на 13 май в 24.00 ч.

На грандиозния спектакъл ще има общо над 200 участници – певци, музиканти и танцьори. Първите балкански музикални награди ще съберат още над 150 души продуценти, бизнесмени и чужди журналисти, които ще присъстват на церемонията. Тя ще се излъчва във всички държави на Балканския полуостров, като телевизионните екипи на медийните партньори наброяват над 60 души, а акредитации са заявили 25 чуждестранни медии.

Виж още:
 • Естрадата се завръща в Гуча, но без Dragana Mirković Естрадата се завръща в Гуча, но без Dragana Mirković

  2 август 2019

  Тазгодишният 59-ти фестивал на духовата музика „Guča 2019“ ще се състои от 8 до 11 август. Съборът и тази година претърпява промени, както в организацията, […]

 • Фестивална треска в Белград Фестивална треска в Белград

  8 юли 2019

  Безплатен вход за три музикални фестивала през август в парка Ушче (Ušće): Бир фест, Music Week и Нощ на музиката, а подробности за програмите може […]

 • Neda Ukraden завладява Америка Neda Ukraden завладява Америка

  21 февруари 2019

  В началото на май Neda Ukraden ще участва на European Music Fest 2019, който ще проведе в столицата на забавленията – Лас Вегас. Американските организатори […]

Коментари
admin
11 май 2010, 18:37
ex-yumusic

Клипът на хърватската поп певица Severinа към песента „Haljinica boje lila“, с режисьор Darko Drinovac, е единият от номинираните в категория „Видеоклип“.
Конкуренция на Severinа са клиповете на румънската поп група „Morandi“, македонската певица Karolinа Gočevа, на гръцката звезда Annа Vissi, нашата Алисия…
Severina ще пропусне събитието заради операцията на коляното й и предписаното домашно лечение.


Напиши коментар