Коментирай

Željko Joksimović е победител на Балкански музикални награди 2010

Сръбският представител Željko Joksimović с „Ljubavi“ е победителят от първите Балкански музикални награди за Песен на 2009. Събитието се състоя снощи на площад „Ал. Батенберг“ в София.

zeljko-balkan-music-awards-2010

Joksimović получи най-много гласове от публиката измежду 11-те представители от балканските държави на музикалния фестивал, организиран от Балканика ТВ. Всички участници в състезанието са получили признание като изпълнители на най-слушаните песни за 2009 в своите страни. Те бяха избрани чрез гласуване на сайта на Балканика ТВ през последните 4 месеца.

На второ място се класира представителката на Албания Flori с песента „Playback“, а на трето място е румънската група „Akcent“ с „That’s my name“.
Joksimović, който водеше през цялото време, докато публиката гласуваше, победи и в категорията Най-добър мъжки вокал.

Гръцката поп певица Аnna Vissi получи специалното признание за принос в популяризирането на балканската музика по света и наградата за Най-добър клип.

В категорията Най-добра група/дует победи румънската група „Akcent“, а признанието за Най-добър женски вокал получи турската певица Hadise.

Извън състезанието, на фестивала участваха Елица Тодорова и Стоян Янкулов (нашите представители на Евровизия 2007), тазгодишният ни представител Миро, Алисия, танцов ансамбъл „Чинари“, Oliver Mandić (Сърбия) и Giorgos Giannias (Гърция).

СВЪРЗАНИ СТАТИИ
КОМЕНТАРИ
Вашият коментар