17 май 2010 Няма коментари

Željko Joksimović е победител на Балкански музикални награди 2010

Сръбският представител Željko Joksimović с „Ljubavi“ е победителят от първите Балкански музикални награди за Песен на 2009. Събитието се състоя снощи на площад „Ал. Батенберг“ в София.

zeljko-balkan-music-awards-2010

Joksimović получи най-много гласове от публиката измежду 11-те представители от балканските държави на музикалния фестивал, организиран от Балканика ТВ. Всички участници в състезанието са получили признание като изпълнители на най-слушаните песни за 2009 в своите страни. Те бяха избрани чрез гласуване на сайта на Балканика ТВ през последните 4 месеца.

На второ място се класира представителката на Албания Flori с песента „Playback“, а на трето място е румънската група „Akcent“ с „That’s my name“.
Joksimović, който водеше през цялото време, докато публиката гласуваше, победи и в категорията Най-добър мъжки вокал.

Гръцката поп певица Аnna Vissi получи специалното признание за принос в популяризирането на балканската музика по света и наградата за Най-добър клип.

В категорията Най-добра група/дует победи румънската група „Akcent“, а признанието за Най-добър женски вокал получи турската певица Hadise.

Извън състезанието, на фестивала участваха Елица Тодорова и Стоян Янкулов (нашите представители на Евровизия 2007), тазгодишният ни представител Миро, Алисия, танцов ансамбъл „Чинари“, Oliver Mandić (Сърбия) и Giorgos Giannias (Гърция).

Виж още:
 • Гуча 2016 Гуча 2016

  11 август 2016

  Купонът в Гуча започна. Всички пътища водят към столицата на тромпета, която вече за 56-ти път е домакин на духовата музика и нейните почитатели. Събитието уважиха гости от всички краища на Сърбия, но и от […]

 • 55-ти събор на духовата музика Гуча 2015 55-ти събор на духовата музика Гуча 2015

  6 август 2015

  И тази година дойде моментът за едно от най-значимите музикални събития в Сърбия – фестивалът на духовата музика в Гуча. Тазгодишното 55-то издание на събора се провежда от 3-ти до 9-ти август. Извън състезателната част […]

 • Скандал на Евровизия 2015 Скандал на Евровизия 2015

  28 май 2015

  Гласуването на тазгодишната Евровизия не мина без проблеми. При обявяване на крайните резултати бе съобщено, че точките, дадени от Черна Гора и Македония, са въз основа само на гласуването на публиката, без зачитане на мнението […]

Напиши коментар