17 май 2010 Няма коментари

Željko Joksimović е победител на Балкански музикални награди 2010

Сръбският представител Željko Joksimović с „Ljubavi“ е победителят от първите Балкански музикални награди за Песен на 2009. Събитието се състоя снощи на площад „Ал. Батенберг“ в София.

zeljko-balkan-music-awards-2010

Joksimović получи най-много гласове от публиката измежду 11-те представители от балканските държави на музикалния фестивал, организиран от Балканика ТВ. Всички участници в състезанието са получили признание като изпълнители на най-слушаните песни за 2009 в своите страни. Те бяха избрани чрез гласуване на сайта на Балканика ТВ през последните 4 месеца.

На второ място се класира представителката на Албания Flori с песента „Playback“, а на трето място е румънската група „Akcent“ с „That’s my name“.
Joksimović, който водеше през цялото време, докато публиката гласуваше, победи и в категорията Най-добър мъжки вокал.

Гръцката поп певица Аnna Vissi получи специалното признание за принос в популяризирането на балканската музика по света и наградата за Най-добър клип.

В категорията Най-добра група/дует победи румънската група „Akcent“, а признанието за Най-добър женски вокал получи турската певица Hadise.

Извън състезанието, на фестивала участваха Елица Тодорова и Стоян Янкулов (нашите представители на Евровизия 2007), тазгодишният ни представител Миро, Алисия, танцов ансамбъл „Чинари“, Oliver Mandić (Сърбия) и Giorgos Giannias (Гърция).

Виж още:
 • Neda Ukraden завладява Америка Neda Ukraden завладява Америка

  21 февруари 2019

  В началото на май Neda Ukraden ще участва на European Music Fest 2019, който ще проведе в столицата на забавленията – Лас Вегас. Американските организатори […]

 • Guča 2018 без естрадни звезди Guča 2018 без естрадни звезди

  3 юни 2018

  Тазгодишният, 58-ми поред събор на духовата музика Guča 2018, ще се проведе от 8 до 12 август. Петдневната фестивална програма все още не е обявена […]

 • Погребаха Donna Ares Погребаха Donna Ares

  6 октомври 2017

  На 4 октомври Бихач се прости със своята съгражданка Donna Ares. Комеморацията на популярната босненска певица завърши с думите, които Donna написа на последната страница […]

Напиши коментар