Коментирай

RTS отказа да излъчва събора в Гуча 2010

Сръбската национална телевизия RTS отказа тази година да бъде медиен партньор на събора в Гуча. Организаторите се принудиха да сключат договор за излъчване на събитието с телевизия Pink.

guca2010

Тазгодишният 50-ти юбилеен събор в Гуча ще се проведе от 13 до 22 август и се очаква да пристигнат около милион гости от страната и чужбина. Очаква се посещение на високопоставени личности, предствители на сръбската власт, включително и председателят Boris Tadić, посланици от много държави и много други важни личности.

RTS е показвала всяка година репортажи от Драгачевския събор – проява, с която Сърбия е известна по целия свят. Генералният директор на RTS Aleksandar Tijanić каза, че националната телевизия няма да излъчва събора заради прекалените изисквания на организаторите:
– Предложихме им да излъчим финалите директно, а от останалите дни да покажем едночасови прегледи. Те искат от нас да излъчваме 5 дни директно всяка вечер. Освен това искат да им платим от рекламите 160 000 евро, което категорично отказахме.

СВЪРЗАНИ СТАТИИ
КОМЕНТАРИ
Вашият коментар