Коментирай

Гергьовденски музикален фестивал Крагуевац 2010

kragujevac-trg.jpg

Bajaga i Instruktori, Vlada Divljan, Masimo Savić и Lena Kovačević ще бъдат измежду участниците в тазгодишния традиционен безплатен музикален фестивал, който ще се проведе от 6 до 8 май в Крагуевац.

На Lenа Kovačević, новото име на сръбската джаз и поп сцена, с неотдавна издадения първи албум „Dobar dan za pevanje“ (PGP RTS), се падна честта да открие фестивала, който се провежда по повод Гергьовден – ден на града. След нея на площада ще излезе поп певецът Vlado Georgiev.

На втория ден, 7 май, жителите на града и неговите гости ще се насладят на две големи имена на югославската поп и рок музика. Първо ще свири някогашният идол Vlada Divljan, а след това и Bajaga i Instruktori.

bajaga_instruktori

Бендът на Momčilо Bajagić е на юбилейно турне по случай 25 години от обявяването на първия албум „Pozitivna geografija“. След концерти в големите градове от бивша Югославия – Загреб, Белград и Сараево, групата ще пристигне и на Гергьовденския музикален фестивал в столицата на Шумадия – Крагуевац.

Третият ден ще започне с младите надежди на града – „Darkshines“ и „Stars inc“. Фестивала ще закрие гостът от Загреб Masim Savić.

Гергьовденският музикален фестивал е вече традиционен и се организира от Младежкия дом от 2007 година и с него се отбелязва празника на града. До сега на тази почетна проява са участвали Van Gog, Zdravko Čolić, Goran Bregović, Sergej Ćetković, Osvajača, Jelena Tomašević…

За техническата продукция отговаря белградския „Megaton“.

СВЪРЗАНИ СТАТИИ
КОМЕНТАРИ
Вашият коментар