Lepa Brena и Željko Joksimović: Звезди, които не гаснат

brena-zeljko

Фолк дивата Lepa Brena и поп звездата Željko Joksimović, които читателите на списание „Story“ избраха съответно за жена и мъж на 2009 година, се интервюираха един друг.
Изборът на мъж и жена на годината вече е традиция за списанието. За 2008 триумфираха Nataša Bekvalac и Novak Đoković.
Brena и Željko, избраните чрез гласуване на www.story.rs, се снимаха заедно с голямо удоволствие и си зададоха въпроси относно празниците, подаръците, професионалните и лични планове и още много други неща.

Story & Željko: Мотивира ли Ви това признание на читателите на „Story“ за още по-упорита работа?
Brena: Не са ми необходими никакви материални признания, нито статуетки или ордени, тъй като те загубиха вече значението, което имаха. Затова уважавам решението на Вашите читатели и всички, които са гласували за мен в Интернет. В действителност, благодарение на публиката, която гласува, мога да добия представа какво означавам за нея и каква е степента на успеха ми. Това ми дава сила и морално удовлетворение да вървя по същия път, защото виждам, че и младото поколение цени работата ми.

Story & Brena: Какво означава за Вас това, че сте избран за мъж на годината?
Željko: Всяко признание ми носи удовлетворение. Публиката е съдник и единствено това е валидно. Но не мисля за себе си като за най-добрия, защото смятам, че човек трябва постоянно да се надгражда.

Story & Željko: Доволна ли сте, че в някои други списъци сте най-силната жена?
Brena:Влиятелност в шоубизнеса и в другите сфери на работа не спадат към една и съща категория. Като ме слагат в такива списъци, хората имат погрешна представа и мислят, че около мен се въртят много пари. Всеки от нас е силен в неговата си работа. С начина си на живот се противопоставям на онази група хора, която носи насилие, срещу което се бори цялата държава. Когато в тази насока ме определят като силна, това ми дава стимул да продължа.

Story & Željko: В коя област се считате за най-силна?
Brena: Най-силна съм в къщи, може би защото съм единствената жена (смях). Шегата настрана, въобще не мисля за себе си по този начин. Знам си мястото и задълженията, преди всичко в семейството и продължавам да се наслаждавам на живота, понеже съм преживяла много – и добро и лошо. Искам да гледам напред с оптимизъм.

Story & Brena: Вие в какво смятате, че сте най?
Željko: Малко е нескромно да говоря за себе си като най личност. Доволен съм от себе си, но не съм толкова надут както казват, че да се считам за най, най.

Story & Željko: Как отпразнувахте две десетилетия брак с Bobа Živojinović?
Brena: Точно за годишнината се върнах от турнето си в Австралия, тъй че Boba и аз си направихме интимна вечеря и вдигнахме наздравица за всички години, през които сме заедно.

Story & Brena: Кога ще се ожените, че да пеем заедно на сватба?
Željko: E, Breno, ще пеем заедно по някой друг повод. А за женитбата – частно (смях).

Story & Brena: Какво е за Вас брачният документ?
Željko: Като цяло, не обичам административните неща, защото смятам, че нарушават хармонията както в работата, така и в личния живот.

Story & Željko: Къде посрещнахте 2010 и какво си пожелхте за себе си и близките?
Brena: Синовете ми предпочитат компанията на връстниците си, а аз през последните години работих много и се изморих и от участия, и от дългите записи на новогодишни програми и от фотосесии за корици. Затова тази година приготвих вкусна вечеря и всички сладкиши, които обичам и се наслаждавах на новогодишната програма. По празниците посетих няколко свои приятели и се разходих из града, защото това ми е втора Нова година, на която не работя и наистина имах нужда от почивка. От 16-годишна работя, докато другите се забавляваха, а това изисква много усилия, лишаване от неща, които обичам да ям и всичко това за да съм в добра форма. Наясно съм, че всичко, с което се прекалява, води до влошаване на здравето. Затова повечето световни звезди са пристрастени към дрогата, за да превъзмогнат голямото натоварване.

Story & Željko: И Вие сте имали тежки турнета. Как издържахте на това темпо, без да посегнете към дрогата?
Brena: От 1982 дo 1991 съм имала непрестанни участия, но това е част от доверието, което съм изградила у публиката и тя ми прости по-късно, когато се бях оттеглила за известен период. Това беше, когато се разпадна държавата и когато трябваше да се посветя на отглеждането на децата си. На тях им трябваше майка, а не Lepa Brena. Благодарение на някои обстоятелства, успях да запазя енергията си и да си разпределя времето правилно, като същевременно да не си унищожа здравето.

Story & Brena: Обичате ли празниците и каква асоциация създават у Вас?
Željko: Обичам ги заради особеното настроение и еуфорията. В такива дни обикновено съм със семейството си и не знам друг ден, в който така да се усеща връзката с близките. Затова празниците ми създават асоциация за хубавите моменти с роднините.

Story & Željko: Какво пожелахте на близките си в новогодишната нощ?
Brena: Да се захванат за учението и да не се занимават с неосъществими неща. Децата ми спортуват и ходят на училище и се надявам така да продължи. Тази година Stefan навършва 18 години. През 2009 Filip завърши следването си, Stefan тепърва избира колеж, който да посещава. Понеже има желание да се занимава и с тенис, ще му дадем възможност да тренира и да ходи по турнири.

Story & Brena: Подарявате ли или обикновено получавате подаръци за Нова година?
Željko: Обичам да подарявам и повече ми доставя удоволствие, когато давам. Но и не се сърдя, ако получа някое подаръче (смях).

Story & Brena: Прекарвате ли Коледа във Вальево?
Željko: Празнувам я в семеен кръг в Белград, с богата трапеза и празнична атмосфера.

Story & Željko: Какво си пожелахте за Нова година?
Brena: Да ми се осъществят всички мечти, а една от тях е онези, които измислят разни вируси – змийски, кози и други, да ни оставят да живеем спокойно, а не да ни плашат с глупости.

Story & Brena: Как изкарахте в навечерието на Новата година в Белград?
Željko: Беше едно от най-хубавите ми участия. Пред около 25 000 души пях 2 часа пред Народното събрание и въобще нямах усещането, че съм на работа, а по-скоро на забава.

Следва продължение…


СВЪРЗАНИ СТАТИИ
КОМЕНТАРИ
Вашият коментар