Легендарни певци, изгубили живота си по пътищата

 Silvana Armenulić, Šaban Šaulić, Toše Proeski катастрофа

Докато Балканският регион, а и хора по целия свят са в шок от трагичната смърт на Šaban Šaulić, можем да си припомним и други такива случаи с големи звезди, намерили смъртта си, буквално връщайки се от концерти.

50 години Šaban Šaulić (67) владееше сцената на народната музика. Голям творец, без суета и мегаломания. Смъртта го настигна при завръщането му от участие в Билефелд. Според последните данни Šaban е слязъл сам от катастрофиралата кола, но се е оплакал, че се задушава. В крайна сметка е починал от спукване на аортата, вследствие на силния удар от обезопасителния колан. Загина и не можа да дочака да запее на сватбата на сина си, която трябваше да се състои в близките месеци.

Šaban Šaulić катастрофа

На 10 октомври 1976 в съня си намериха смъртта си Silvana Armenulić (37), сестра ѝ Mirjana Bajraktarević (бременна в 5-я месец) и шефът на Народния оркестър на РТВ Белград – Miodrag Jašarević. Връщали са се от концерт в Александровац. Автомобилът „Ford Granada“, с който са пътували, се е движил със скорост около 200км/час. Шофиралият Miodrag Jašarević загубва управление и се забиват под ремаркето на камион. Очевидци са разказали, че телата на пострадалите са вадени с часове и буквално на части. В деня на смъртта им всички радио и телевизионни станции са съобщили за трагедията, споменавайки само името на шефа на оркестъра. Silvana и Mira, като едни обикновени народни певици, не са имали място в новините.

Silvana Armenulić катастрофа

Почти същата съдба застигна и македонския славей Toše Proeski, който изгуби живота си на само 26-годишна възраст. На 16 октомври 2007 автомобилът, с който са пътували, заради висока скорост и недостатъчна дистанция се удря в задната част на камион, а дясната му страна, където се е возил Toše, се е забила под камиона.

Toše Proeski катастрофа

Darko Radovanović беше само на 36 години, когато загина в катастрофата. Darko и неговият кум и мениджър, Aleksandar Milošević (41), намериха смъртта си на 11 юни 2011, пътувайки за участие в Остружница. Новосадският певец остави съпруга и дъщеричка, ден преди 4-я ѝ рожден ден. Шофирал е мениджърът на певеца, който също е намерил смъртта си в катастрофата. До нещастието се стигнало, когато движещ се насреща автомобил тръгнал рисковано да изпреварва камион и навлязъл в лентата, в която се движел автомобилът на Darko. Въпреки опита да избегнат удара, двата автомобила се закачили, при което този на Radovanović се поднесъл и се ударил челно в камиона.

Darko Radovanović катастрофа

Певецът с разкошен глас, Ljubiša Stojanović Luis, също загина в катастрофа през 2011 година, на пътя Бачка Топола – Нови Сад. Автомобилът е управляван от самия Luis, а в произшествието смъртта си намери още един човек. Говореше се, че певецът е получил инфаркт, което е довело до трагичния инцидент. Но единият от пътувалите в колата, който е спял в момента, твърди, че в съня си е усетил удар отзад и това довело до загуба на управление и последващия удар в другия автомобил.

Ljubiša Stojanović Luis катастрофа

За още певци от бивша Югославия, загинали в тежки пътни произшествия, може да прочетете тук.


СВЪРЗАНИ СТАТИИ
КОМЕНТАРИ
 1. Ex-Yu музика каза:

  Според това, което сте написали, прилича на песента „Zašto me ostavljaš ti“. Намерих два варианта на двама различни изпълнители:

  Ćazim Čolaković – Zašto me ostavljaš ti

  Beki Bekić – Zašto me ostavljaš ti

 2. Vasil Kirilov каза:

  Поздрав из Монтане, Бугарска, тражим пјесму која каже тако … зашто ми остављаш како сам те волио, како сам те желио и како живим само за тебе

  Pozdrav iz Montane, Bugarska, tražim pjesmu koja kaže tako … zašto mi ostavljaš kako sam te volio, kako sam te želio i kako živim samo za tebe

Вашият коментар