Певци, чиито жени са ги спасили от пропастта

Много от певците днес може би нямаше да са успешни и на сцената, ако край себе си нямаха силни жени. Биха се удавили в море от алкохол и опропастили своите животи. За щастие, имали са жени, които са останали с тях, въпреки порока, и които са ги измъкнали от пропастта.

Mitar Mirić

– Заработвах купища пари, обаче години наред ги хвърлях по кръчмите. Слава Богу, че имах достатъчно мозък да се отърва от този начин на живот, иначе бих завършил като клошар – разказва Mitar Mirić, който в последните години пие много рядко и умерено.

Mirić като насън си спомня дните, когато почти не е изтрезнявал и правел глупости под действието на алкохола. Съпругата му Suzana е изтърпяла това стоически, тръгвала си е и се е връщала, молила го да се откаже и накрая успяла – Mitar не само вече не пие, но и двамата още са заедно.

– Не знам какво бих правил, ако не беше моята Suzana. Жал ми е, че съм причинил всичко това на жената, която ме обича, и че не съм спрял пиенето по-рано – разкайва се Mitar.

Miroslav Ilić и Gordana

Ключова роля в кариерата на Miroslav Ilić е изиграла съпругата му Gordana, която му е най-голяма подкрепа още от началото на кариерата. Miroslav се е оженил още преди да започне сериозната си певческа кариера и те двамата са минали през много перипетии по време на брака. Най-тежко е било, когато, под натиска на славата, сръбският певец е започнал да се състезава със самия себе си в пиенето, което никак не му е понасяло. За неговите напивания и скандали е говорела цялата естрада. На косъм е бил Gordana да го изостави и да остане без семейство заради алкохола.

– Ако в живота си съм направил нещо наистина умно, то е, че спрях да пия. С години хората толерираха падението ми, казвайки – оставете го и той да опита. Прекалих. Отървах се в последния момент. През цялото време до мен беше моята Goca – спомня си Miroslav Ilić с нежелание този период от живота си.

Šaban Šaulić и Gordana

Реки от алкохол е изпил и Šaban Šaulić, който като се запиел с приятели, не е излизал с дни от кръчмите. И кой знае докъде би стигнал, ако не беше съпругата му Gordana, която по едно време дори се беше развела с него, уморена от пиянството му.

– Отдавна казах сбогом на алкохола. За моята Gordana това винаги е било голямо напрежение, тя трябваше да държи конците, защото аз не можех – спомня си Šaulić с тъга.

Sinan Sakić и Sabina

Sinan Sakić също казва за себе си, че е изпил тонове алкохол. Десетилетия съпругата му Sabina се е опитвала всячески да го откаже от чашката, но напразно. И кой знае докъде би стигнал, ако не беше се разболял сериозно и завършил в болницата. Тогава босненският певец разбрал – или алкохола, или живота.

– Мислех, че мога да контролирам поведението си, без да разбирам, че отдавна не съм си господар. Мой господар беше алкохолът. С помощта на моята Sabina се освободих от злото. Ако не беше тя, не знам какво би станало с мен – споделя Sinan.

Дългичък е списъкът с певците, които са имали проблем с алкохола, и не всяка история има добър край. Както казват приятелите на Džej Ramadanovski, всичко би било по-различно, ако той имаше до себе си силна жена, която да го отърве от порока. Сам, без помощ, не може.


СВЪРЗАНИ СТАТИИ
КОМЕНТАРИ
Вашият коментар