28 години от смъртта на Toma Zdravković

Тома Здравковић » Новини

28 години от смъртта на Toma Zdravković

Колеги, приятели и съпругата на Toma Zdravković, Gordana, се събраха вчера на централното белградско гробище да направят помен по повод 28-та годишнина от смъртта на сръбския певец и бохем. На всяка годишнина Gordana пристига от Торонто на гроба на своя спътник в живота.

Почест към легендата на югославската народна музика отдадоха и Goca Lazarević, Bora Drljača, Bane Obradović, Zoran Kalezić, които говориха за живота на Toma Zdravković в кръчмата и извън нея.

– Всяка година на помена се събират голям брой колеги и това показва, че Toma продължава да живее с нас. Той водеше изключително необикновен живот, но точно това го правеше велик творец – каза Kalezić.

– Спомням си как купи всички карамфили в кръчмата и ги даде на съпруга ми да ми ги донесе. След велик творец остават велики дела. И децата, които не го знаят, днес пеят неговите песни. Живее с нас чрез песните си – добави Goca Lazarević.

– След концерт в Ниш, от който за него време изкара солидна сума, Toma влезе в кръчма, където едно момиче продаваше цветя. Даде ѝ цялата сума – припомни си и естрадният мениджър Bane Obradović.


Виж още:
 • 24 години от смъртта на Toma Zdravković 24 години от смъртта на Toma Zdravković

  2 октомври 2015

  Легендарният певец Toma Zdravković почина преди 24 години. С това завърши една ера в сръбската музика. Всяка година на гроба му пристигат семейство и приятели. […]

 • Антология на Toma Zdravković Антология на Toma Zdravković

  1 септември 2015

  Дискографска къща „Croatia records“ (бившата „Jugoton“) пусна антология на Toma Zdravković, състояща се от тройно CD с 60 песни, DVD изданието „Dotak’o sam dno života“ […]

 • Книга „Toma Zdravković: 68 Neispričanih priča“ Книга „Toma Zdravković: 68 Neispričanih priča“

  30 септември 2014

  Днес се навършват 23 години от смъртта на един от най-популярните сръбски певци и композитори Toma Zdravković. По този повод роднини и приятели ще направят […]

Напиши коментар