28 години от смъртта на Toma Zdravković

28 години от смъртта на Toma Zdravković

Колеги, приятели и съпругата на Toma Zdravković, Gordana, се събраха вчера на централното белградско гробище да направят помен по повод 28-та годишнина от смъртта на сръбския певец и бохем. На всяка годишнина Gordana пристига от Торонто на гроба на своя спътник в живота.

Почест към легендата на югославската народна музика отдадоха и Goca Lazarević, Bora Drljača, Bane Obradović, Zoran Kalezić, които говориха за живота на Toma Zdravković в кръчмата и извън нея.

– Всяка година на помена се събират голям брой колеги и това показва, че Toma продължава да живее с нас. Той водеше изключително необикновен живот, но точно това го правеше велик творец – каза Kalezić.

– Спомням си как купи всички карамфили в кръчмата и ги даде на съпруга ми да ми ги донесе. След велик творец остават велики дела. И децата, които не го знаят, днес пеят неговите песни. Живее с нас чрез песните си – добави Goca Lazarević.

– След концерт в Ниш, от който за него време изкара солидна сума, Toma влезе в кръчма, където едно момиче продаваше цветя. Даде ѝ цялата сума – припомни си и естрадният мениджър Bane Obradović.


СВЪРЗАНИ СТАТИИ
  • Помен по повод 30 години от смъртта на Toma ZdravkovićПомен по повод 30 години от смъртта на Toma Zdravković

    Вчера на централното белградско гробище беше отбелязана 30-тата годишнина от смъртта на Toma Zdravković. Край вечния дом на легендарния сръбски певец се събраха членовете на […]

  • Почина Novica Zdravković, брат на Toma ZdravkovićПочина Novica Zdravković, брат на Toma Zdravković

    Novica Zdravković (74) е починал в белградски клиничен център, след като близо две десетилетия има проблеми с пикочния мехур. Преди около три години и половина […]

  • Снима се биографичен филм за Toma ZdravkovićСнима се биографичен филм за Toma Zdravković

    Макар да ни напусна преди 29 години, песните на Toma Zdravković продължават да се пеят и да се считат за евъргрийни. „Dotak’o sam dno života“, […]

КОМЕНТАРИ
Вашият коментар