Сръбските певци в защита на Dino Merlin!

След новината, че Dino Merlin в края на годината ще направи в Белград първия си концерт след войната, в социалните мрежи се появиха групи, бойкотиращи участието му в „Beogradska arena“. Освен това се появи и петиция против концерта. Инициаторката на подписката, Dragana, написа, че „този творец е голям сърбомразец“ и освен песента „Da te nije Alija“, която беше посветил на Alija Izetbegović, издал и албум, на който пишело „забранено за сърби и кучета“. Този надпис стоял и „на входа на кафенето му в Сараево“.
Независимо, че в нито един от албумите на Merlin не се споменават сърбите, нито пък Dino има кафене в Сараево, хиляди хора вече подписаха петицията.

В подкрепа на босненската звезда и предстоящия му концерт в сръбската столица, както и за отделянето на политиката от музиката, се изказаха много негови колеги от естрадата. За това, че за музиката не трябва да има граници и всеки изпълнител може да пее там, където има своята публика, се обявиха Vesna Zmijanac, която с Dino изпя дуета „Kad zamirišu jorgovani“, лидерът на белградската рок група „Van Gog“ Zvonimir Đukić Đule, Željko Joksimović, който също има дует с Merlin – „Supermen“. Също така зад Merlin застанаха Kornelije Bata Kovač, Momčilo Bajagić Bajaga, Miroslav Ilić, Jelena Karleuša, Maja Nikolić, Dragoljub Đuričić, Leontina, Aleksandra Kovač, Marija Šerifović, Olja Karleuša, Emina Jahović, Ana Kokić, Goca Božinovska, Mia Borisavljević, Knez, Sergej Ćetković и много други.

Vesna Zmijanac и Dino Merlin

Сръбските певци в защита на Dino Merlin!


СВЪРЗАНИ СТАТИИ
КОМЕНТАРИ
Вашият коментар