Всичко е готово за Гуча 2011!

До откриването на 51-я Драгачевски събор на духовата музика остават още две седмици. Според думите на организаторите, всичко в Гуча, а и в цяла западна Сърбия е готово за започването на най-големия преглед на народното творчество.

Всичко е готово за Гуча

За седмица, колкото трае съборът, ще бъдат представени 1 200 участника в различни програми. За наградата Най-добър тромпетист ще се състезават 18 духови оркестъра, а ще участват и 10 младежки и пет ученически оркестъра. Съборът приключва на 14 август, с международното съревнование.
Специални гости на събитието ще бъдат миналогодишният победител Dejan Petrović с „Big bend“, Miroslav Ilić, тромпетистите Boban и Marko Marković, Goran Bregović и представителният военен оркестър на Сърбия.
За първи път тази година ще бъде организирана и Файтониада, на която са поканени 30 файтонджии. В програмата ще има и преглед на творчеството и на чуждестранни музикални, фолклорни и певчески ансамбли.

Покровител на събора е правителството на Сърбия, а покана да го открият официално са получили президентът Boris Tadić и вътрешният министър Ivica Dačić.


СВЪРЗАНИ СТАТИИ
КОМЕНТАРИ
  1. Мая каза:

    А тази година ще ходиш ли? 🙂

  2. Иван каза:

    Бях на фестивала Гуча 2010. Повярвайте ми, няма друг такъв купон на планетата! Не видях намръщени физиономии с изключение на 1-2 българи :)))))) Не се колебайте. Тръгвайте.

Вашият коментар