Всичко е готово за Гуча 2011!

До откриването на 51-я Драгачевски събор на духовата музика остават още две седмици. Според думите на организаторите, всичко в Гуча, а и в цяла западна Сърбия е готово за започването на най-големия преглед на народното творчество.

Всичко е готово за Гуча

За седмица, колкото трае съборът, ще бъдат представени 1 200 участника в различни програми. За наградата Най-добър тромпетист ще се състезават 18 духови оркестъра, а ще участват и 10 младежки и пет ученически оркестъра. Съборът приключва на 14 август, с международното съревнование.
Специални гости на събитието ще бъдат миналогодишният победител Dejan Petrović с „Big bend“, Miroslav Ilić, тромпетистите Boban и Marko Marković, Goran Bregović и представителният военен оркестър на Сърбия.
За първи път тази година ще бъде организирана и Файтониада, на която са поканени 30 файтонджии. В програмата ще има и преглед на творчеството и на чуждестранни музикални, фолклорни и певчески ансамбли.

Покровител на събора е правителството на Сърбия, а покана да го открият официално са получили президентът Boris Tadić и вътрешният министър Ivica Dačić.


СВЪРЗАНИ СТАТИИ
КОМЕНТАРИ
ex-yumusic
Иван
3 авг. 2011 в 22:56

Бях на фестивала Гуча 2010. Повярвайте ми, няма друг такъв купон на планетата! Не видях намръщени физиономии с изключение на 1-2 българи :)))))) Не се колебайте. Тръгвайте.


ex-yumusic
Мая
5 авг. 2011 в 8:36

А тази година ще ходиш ли? 🙂


НАПИШИ КОМЕНТАР