Lepa Brena отново предизвика хаос в Хърватска

Бойкотът продължава…
Довечера Lepa Brena ще направи концерт на стадиона в село Кърняк, край Карловац. Това ще бъде първият й за тази година концерт в Хърватска. Според написаното в Dnevnik.hr, местните жители са толкова щастливи от идването на певицата, че обмислят вариант да кръстят улица на нейното име или дори стадиона, на който ще пее за празника на жената.

И изобщо хърватите са пощурели по музикалната звезда. Най-напред Brena предизвика истински хаос при гостуването си в предаването “Damin gambit” по HRT, където всички новинари от телевизията се надпреварваха да се снимат и да получат автограф от певицата.
Също така, читателите на най-престижния хърватски портал Glamour.hr обявиха съпругата на Boba Živojinović за най-бляскавата и успешна дива на Балканите.

Докато обикновените хора с нетърпение и одушевление очакват концерта на Lepa Brena, има и такива, които протестират срещу идването й, като например Сдружението на хърватските ветерани от войната през 1991. Според тях, фолк звездата няма място в страната им.

– Ние предлагаме да се бойкотира „забавния спектакъл на годината“, както тази „Jugoslovenka“ нарича своя концерт – настоява председателят на Сдружението, Mladen Pavković.

При гостуването си в „Damin gambit“ Lepa Brena каза, че е Югославянка, което предизвика и тази остра реакция. С това си изявление певицата била „обидила и унизила хърватските ветерани и инвалиди от войната, които са гинели, рушейки Югославия“. Освен това, тя била забравила своя босненски произход, след като живее и работи в Сърбия, която през войната избивала мюсюлманите.

Pavković също е огорчен и че Doris Dragović пя в Белград за Деня на влюбените „почти сама на себе си“ и пожела на концерта на Brena довечера да има също толкова малко хора.

Въпреки омразата на някои, поради огромния интерес Brena премести концерта си на стадиона, първоначално той трябваше да се състои в зала „Mladost“ в Карловац.

Lepa Brena, HRT


СВЪРЗАНИ СТАТИИ
КОМЕНТАРИ
Вашият коментар