Lepa Brena и Slobodan Živojinović с наказателно производство за незаконен строеж

Lepa Brena и Slobodan Živojinović

Срещу босненската фолк звезда Lepa Brena и нейния съпруг Slobodan Živojinović е заведена наказателна жалба поради основателно подозрение, че строят без необходимото разрешително. Заявлението е подадено в прокуратурата от строителен инспектор, а според Наказателния кодекс за това престъпление е предвидено наказание лишаване от свобода от шест месеца до пет години и глоба.

Случаят с незаконното строителство на сградата на Lepa Brena и Boba беше разкрит в началото на април, когато екипът на предаването „PaparaZZo lov“ използва дрон, за да заснеме двора на певицата и нейния съпруг. От заснетото се видя, че строителството на сградата е в напреднала фаза, а скоро след това на място пристигна строителен инспектор, който установи, че Brena и Boba нямат разрешение за строеж. Работата е спряна веднага, а незаконният строеж е запечатан, пишат сръбските медии.

Според адвоката на семейство Živojinović при подаване на жалбата от Строителния надзор не са взели под внимание, че за посочения обект е подадено искане за узаконяване през 2020г. и той е вписан в кадастъра на недвижимите имоти в Белград през 2022г. Тъй като обектът не се намира на нито един инфраструктурен коридор, не се налага незабавното му премахване, поради което ще бъде поискана временна мярка за забавяне на изпълнението на посоченото решение, до окончателното решение на съответното министерство.


СВЪРЗАНИ СТАТИИ
КОМЕНТАРИ
Вашият коментар