Когато жената стане и баща и майка

» Любопитно

Изявлението на Goca Tržan, че по време на брака си е „била самотна майка“, предизвика недоволството на доста нейни колежки, които наистина сами, без помощта на бившите си мъже или бащи на децата им, са успели да отгледат наследниците си.

Maja Odžaklijevska с дъщерите си

Goca Božinovska не е получила нито помощ, нито разбиране от композитора Rade Vučković, когато го е напуснала с бебето, малката Jelena. Без всякакви приходи, без работа, спасение потърсила в дома на родителите си. Както и самият Rade неведнъж е признавал, макар и доста по-възрастен от Božinovska, тогава е бил незрял. Сега му е мъчно, че не е бил част от израстването на Jelena и че цялата тежест на отглеждането е оставил на майката, а чак последните години е установил връзка с дъщеря си. Goca е отгледала сама и двeте си по-малки деца, Zorana и Mirko, след като се развежда с баща им, кик боксьорът и мафиот Zoran Šijan, който по-късно, през 1999, е застрелян в автомобила си.

За своето дете сама се грижи и Biljana Sečivanović, но и през ум не й минава да иска издръжка от бащата на сина си Matija. Детето си е родила след десет години лечение от стерилитет. От бащата, по-млад от нея с десетина години, с когото не е сключвала брак, никога не е искала каквото и да е.

През най-тежкия период за една майка е минала и Ana Bekuta (рождено име Nada Polić), която е родила сина си Igor още като непълнолетна. Бремето на самотна майка е било прекалено тежко за плещите й, та е оставила сина си в дом за няколко месеца. Но веднага, щом се уредила и започнала работа, се заела с грижите за детето си. Никога не се е оплаквала и и се е справяла както може, без да търси подкрепа от когото и да било.

И Maja Odžaklijevska е отчувала сама двете си щерки – Andrea и Tea. С бащата на по-голямата дъщеря живели няколко месеца без брак, докато за бащата на Andrea се омъжила. Брачното щастие траяло три години, след което бащата заминал за Германия. Maja не искала да отиде с него и останала сама с дъщерите.

Своите двама сина Novak и Lazar сама отгледала и Maja Nikolić. И докато опекунството за Lazar е делила с баща му Vuk Kandić, по-големият, Novak, рядко вижда своя родител. Вече 14 години Maja се бори да получи издръжка от бащата на Novak и година и половина от този на по-малкия си син.

Katarina Ostojić Kaja няма финансова подкрепа от бащата при отглеждането на дъщеря си Nikolina. За кратко са имали брак, след което бившият й съпруг заминал за чужбина, а преди две години завърши и в затвора.


Виж още:
 • Guča 2018 без естрадни звезди Guča 2018 без естрадни звезди

  3 юни 2018

  Тазгодишният, 58-ми поред събор на духовата музика Guča 2018, ще се проведе от 8 до 12 август. Петдневната фестивална програма все още не е обявена официално, но със сигурност ще включва много събития и съревнования […]

 • Ex-Yu: Евровизия 2017 Ex-Yu: Евровизия 2017

  1 май 2017

  Остана седмица до 62-то издание на „Песен на Евровизия 2017“. Тазгодишният конкурс ще се проведе в Киев, Украйна. Полуфиналите са насрочени за 9 и 11 май, а големият финал е на 13 май. Нека видим […]

 • Гуча 2016 Гуча 2016

  11 август 2016

  Купонът в Гуча започна. Всички пътища водят към столицата на тромпета, която вече за 56-ти път е домакин на духовата музика и нейните почитатели. Събитието уважиха гости от всички краища на Сърбия, но и от […]

Напиши коментар