Не пуснали Boban Zdravković във вогошчанската зала

Бобан Здравковић » Новини

В края на 80-те години на музикалната сцена, сякаш отникъде, се появи Boban Zdravković. Заслуга за това имат песните „Pojavi se duga“, „Otišla si jednog dana“, „Neka si griješila“, „Praštam ti dušo“, с които стана популярен за една нощ, както се казва.

За това свидетелства и една случка от времето на върховата му популярност. Boban трябвало да гостува на един концерт в Спортната зала на Вогошча, Сараево, заедно с още няколко изпълнители. Дошъл неговият ред да излезе на сцената, но него го нямало. Търсили го навсякъде, накрая дошъл човек от публиката и казал, че охраната не пуска Boban да влезе, понеже не може да го познае, а той не си носел документите за самоличност, за да докаже кой е. В крайна сметка всичко завършило както трябва.

След това, както изведнъж се появи, така и изведнъж изчезна от публичното пространство, до момента когато пак като от нищото излезе на сцената на „Grand“, скрит зад маска. А Saša Popović предложи голяма сума пари на този, който го познае. Кой да се сети, че това е Boban Zdravković, когото и сега мнозина познават по песните, а не по физиономията.

Boban Zdravković


Виж още:
  • Boban Zdravković: Чукаме на вратата на забравените асове Boban Zdravković: Чукаме на вратата на забравените асове

    30 март 2014

    Винаги усмихнатият нишлия Boban Zdravković е известен като човек, който избягва конфликтите – много рядка черта на сръбската естрада. Кариерата си започва през далечната 1982 година с албума „Volite se i pevajte buzuki“, който остава […]

  • Boban Zdravković: По-добре да съм скучен, отколкото скандален! Boban Zdravković: По-добре да съм скучен, отколкото скандален!

    28 май 2011

    Boban Zdravković казва, че тези дни преживява нещо, което не е преживявал отдавна. След доста дълго време хората по улиците отново го поздравяват, спират го и искат автографи. И това, благодарение на новата песен „Lepa […]

Напиши коментар