Boban Zdravković: По-добре да съм скучен, отколкото скандален!

Boban Zdravković казва, че тези дни преживява нещо, което не е преживявал отдавна. След доста дълго време хората по улиците отново го поздравяват, спират го и искат автографи. И това, благодарение на новата песен „Lepa Nišlijka“, която включи в сборния си албум „Najbolje do sada“ и която възвърна някогашната му популярност. Макар да се говори, че умереният и мълчалив певец е изгубил битката с новите естрадни правила и се е оттеглил, Boban твърди, че не му и минава през ум да се предава.

Boban Zdravković

– И да искам не мога да вдигна ръце от музиката и естрадата. Те са ми в кръвта. Отдавна съм намерил рецептата как да се преборя с онова, което не ми харесва. Просто нищо не виждам и нищо не чувам. Не съм конфликтна личност и избягвам негативните хора, гледам си работата.

Може ли певец днес да съществува без „Grand“?
– Естествено, че може и аз съм доказателство за това. Махнах се от тази къща преди 7-8 години. Известно време и аз бях част от този екип. Но задухаха нови ветрове и аз не се вписвах в новите правила. Не записвах редовно, не бях достатъчно интересен, държах на някои свои принципи. Затова се разделих с „Grand“ без каквито и да било скандали. И ето, още съществувам на музикалния небосклон.

Не се ли притеснявахте, че ще станете скучен на публиката като не правите скандали и не обиждате колегите си?
– Не! По-добре да съм скучен, отколкото скандален. Аз съм спокоен и уравновесен човек и не ми е единствената цел да заработвам все повече пари и да бъда първи. Знам, говорили са за мен, че съм глупав, тъп, всякакъв… Всеки има право да си говори каквото иска. Всички, които правят циркове, се заблуждават, че това ще им донесе повече работа. Не разбират колко бързо ще потънат в забрава. И аз можех да бъда в центъра на вниманието, но не исках.

Говори се, че сте се преселили в родния Ниш заради една хубава нишлийка?
– Не съм се преселил в Ниш. Живея на релацията Белград-Ниш. Не съм променил живота си заради някоя красива съгражданка. Това е само в песента. Но кой знае, много често се случва в живота да стане като в песните. Може чрез песента да предизвикам някоя красива нишлийка да ме спечели.

Защо никога не сте показвали публично нито една от приятелките си?
– Никога не съм продавал личния си живот. Сигурно мнозина смятат, че това е прекалено, но аз държа да запазя личното си пространство. Не се крия, не съм неуловим, но ето, че съм успял да опазя някои неща. Не мога да си представя да се оженя пред камери, например, и със семейството си да се появявам по кориците. За мен това е страшно.

Колко Ви засегна кризата?
– Кризата удари всички. Но е грозно ние, певците, да се оплакваме, като знаем как живеят другите хора. Никога не съм търсил оправдание в кризата за това, че не работя повече. Колкото и да е тежка ситуацията, все нещо работим. Макар че времето на големите хитове мина, песента е тази, която проправя път към публиката и ти подсигурява работа. Имам усещането, че „Lepa Nišlijka“ ме връща в първите редици.


СВЪРЗАНИ СТАТИИ
КОМЕНТАРИ
  1. zlata каза:

    bobane xaresva mi tvoj deviz. za mene ti si strahoten covek i pevec.

Вашият коментар