Bajaga и „Instruktori“ свириха в лондонския клуб „100“

В рамките на турнето си по повод 30 години на сцена, Bajaga и „Instruktori“ направиха в събота незабравим концерт в култовия лондонски клуб „100“, пред около 450 души. Сръбските рок музиканти музиканти свириха в Лондон за осми път, но за първи в този клуб.

„Instruktori“ забавляваха публиката три часа и бяха върнати два пъти на бис в клуба, в който през 70-те години се е зараждал пънкът и където са пяли световни звезди като „Ролинг стоунс“, Пол Маккартни, Ван Морисън…

– Лондон е един от най-важните градове в Европа, когато става въпрос за рок, а клуб „100“ е един от най-престижните за музикантите и там не се свири заради пари. Казват, че заслугата за съществуването му е на Пол Маккартни. Когато са искали да съборят клуба, той организирал благотворителна акция и ето – работи и до днес – разказа фронтменът на групата, Momčilo Bajagić.

Bajaga и „Instruktori“ продължават турнето си с концерт на 6 юни в Любляна, а на 10 юни ги очакват на благотворителния фестивал „Noć za pomoć“ в Белград, чиято цел е събиране на средства за пострадалите от наводненията в Сърбия.

Bajaga и „Instruktori“ свириха в лондонския клуб „100“


СВЪРЗАНИ СТАТИИ
КОМЕНТАРИ
Вашият коментар