Momčilo Bajagić Bajaga носител на наградата „Darko Kraljić“ за популярна музика

Momčilo Bajagić Bajaga спечели наградата „Darko Kraljić“ 2019 за цялостен принос в сферата на популярната музика

Сръбският музикант Momčilo Bajagić Bajaga спечели наградата „Darko Kraljić“ за 2019 година за цялостен принос в сферата на популярната музика, която ще му бъде връчена утре в залата на Асоциацията на сръбските композитори (UKS).

Решението е взето единодушно от експертното жури, съставено от Radoslav Graić, президент, и композиторите Vojkan Borisavljević, Zoran Lesendrić, Srđan Marjanović и Aleksandra Milutinović.

– Зад Momčilo Bajagić се крие богата дискография и голям брой хитове, които го поставят на самия връх на рок сцената в Сърбия и бивша Югославия, а днес неговите концерти събират голяма публика, както в Сърбия, така и в региона – заявява журито.

Те посочват, че носителят на наградата е рок музикант, композитор, текстописец, китарист, вокалист и фронтмен на групата си, и пишат за скорошния успех на Bajaga, когато имаше серия от концерти със Симфоничния оркестър и хор на RTS през декември 2019г. в Център „Sava“, където отбеляза 35 години кариера.

– Творчеството на Momčilo Bajagić принадлежи към самия връх на популярната музика в нашия регион, композициите му винаги са предизвиквали дълбоки емоции във всички поколения слушатели, а песента „Moji su drugovi“ е неофициален химн на всички емигрирали от територията на бивша Югославия – допълва журито.

На церемонията по награждаването ще бъде излъчена видеопрожекция от последните концерти на „Bajaga i Instruktori“.


СВЪРЗАНИ СТАТИИ
  • Momčilo Bajagić Bajaga се е развелMomčilo Bajagić Bajaga се е развел

    Напоследък се заговори, че Momčilo Bajagić Bajaga се е развел от съпругата си Emilija. Музикантът е известен с това, че не говори за личния си […]

  • Bajaga и „Instruktori“ за първи път в БългарияBajaga и „Instruktori“ за първи път в България

    За цялата си 30-годишна кариера Momčilo Bajagić Bajaga и неговият бенд „Instruktori“ за първи път ще свирят в България. Прочутите белградски рокаджии ще направят на […]

  • Bajaga и „Instruktori“ свириха в лондонския клуб „100“Bajaga и „Instruktori“ свириха в лондонския клуб „100“

    В рамките на турнето си по повод 30 години на сцена, Bajaga и „Instruktori“ направиха в събота незабравим концерт в култовия лондонски клуб „100“, пред […]

КОМЕНТАРИ
Вашият коментар