Toše Proeski – дискография

Некаде во нокта – 1999

1. Твоите бакнежи на моите бели кошули
2. Ех да сум злато
3. Го молам небото да ми те врати
4. Скрши ме
5. После дождот доаѓа сонце
6. Руски рулет
7. Пушти ме
8. Остани до крај
9. Побегни
10. Сонце во твоите руси коси
11. Усни на усни

Синот Божји – 2000
1. Синот Божји
2. Немир ( дует с Каролина Гочева)
3. Ноќна игра
4. Во коси ти спиjам
5. Казна моjа си ти
6. Излажи ме уште еднаш
7. Илузиja
8. Солзи прават златен прстен
9. Тajно моja

Ако ме погледнеш во очи – 2002
1. Ако ме погледнеш во очи
Phoebus – М. Туцаковиќ / Миодраг Врчаковски – Manolis Vlachos
2. Соба за тага
Phoebus – Марина Туцаковиќ / Огнен Неделковски – Manolis Vlachos
3. Магија / Тоше и Есма /
Manolis Vlachos / Есма Реџепова – М. Туцаковиќ / Е. Реџепова / Маја Павловска – M. Vlachos
4. Hold me tight
Никола Перевски – V. Vlachou – Kaan Gokman
5. Уште една скала
Phoebus – Марина Туцаковиќ / Владимир Крстевски Франц – Manolis Vlachos
6. Место на злосторот
Phoebus – Марина Туцаковиќ / Миодраг Врчаковски – Manolis Vlachos
7. Лименка
Phoebus – Марина Туцаковиќ / Огнен Неделковски – Manolis Vlachos
8. Студена
Phoebus – Марина Туцаковиќ / Миодраг Врчаковски – Manolis Vlachos
9. Немаш ни благодарам
Phoebus – Гага Росиќ / Миодраг Врчаковски – Manolis Vlachos

Бонус
10. Лименка /club mix/
Phoebus – Марина Туцаковиќ / Огнен Неделковски – Manolis Vlachos

Ден за нас – 2004
CD 1
1. Ѕвездо Севернице
2. Ме сакаш со зборови
3. Жена балканска
4. Има ли ден за нас
5. Велам лејди
6. Никада
7. Чија си
8. Life

CD 2
1. Зошто отиде
2. Ангел си ти
3. Далеку од мене
4. Еј синоока, еј босонога
5. Го лажам секој нов рефрен
6. Љубена
7. Парче од Европа
8. Сон егзотичен

По тебе – 2005
1. По тебе
2. Жао ми je
3. Рани на усните
4. Слушаш ли
5. Малечка
6. Громови на душа
7. Лошо ти стои
8. Koj ли ти гризе образи
9. Полско цвekje
10. Нaj нaj
11. За oвoj свет

Bonus
1. Lagala nas mala (ft. Toni Cetinski)
2. This world
3. Krajnje vrijeme (ft. Anja Rupel)

Pratim te – 2006
1. Pratim te
Miro Buljan – Antonija Šola – …
2. Žao mi je
3. Rane na usnama
Miro Buljan – Antonija Šola – …
4. Čuješ li
5. Mala
6. Jedina
Miro Buljan – Antonija Šola – …
7. Loše ti stoji
8. Ko ti to grize obraze
Miro Buljan – Antonija Šola – …
9. Poljsko cvijeće
10. Naj, naj
11. Za ovoj svet
12. Lagala nas mala
Miro Buljan – Nenad Ninčević – Miro Buljan
13. This world
14. Krajnje vrijeme

Божилак – 2006
1. Бор садила мома Евгенија
2. Се посврши сербес Донка
3. Ако одам во Битола
4. Јовано, Јованке
5. Калеш Анѓа
6. Море сокол пие
7. Не си го продавај Кољо чифликот
8. Си заљубив едно моме
9. Учи ме мајко, карај ме
10. Со маки сум се родил
11. Дејгиди луди млади години
12. Nveasta jilosa (Нажалена невеста)
13. Зајди, зајди јасно сонце
14. Мајка на Маријка думаше

Игри без граници – 2007
1. Душа остана
2. Никој како тебе не бакнува
3. Боже, чувај од зло
4. Месечина
5. Игри без граници
6. Среќна ли си ти?
7. Најдрага моја
8. Јас не сум виновен
9. Цреша

Bonus
10. Волим осмјех твој (со Антонија Шола)
11. Вежи ме за себе
12. Остала си увјек иста
13. Срце није камен
14. Несаница
15. Несаница (remix)
16. Feeling good

Igra bez granica – 2007
1. Pola duše, pola srca
Miro Buljan – Antonija Šola – Miro Buljan
2. Veži me za sebe
Miro Buljan – Antonija Šola – Miro Buljan
3. Ubijaš me usnama
Srđan Simić Kamba – Miroslav Rus – Nikša Bratoš
4. Bože brani je od zla
Miro Buljan – Antonija Šola – Miro Buljan
5. Mjesečina
Miro Buljan – Antonija Šola – Miro Buljan
6. Igra bez granica
Miroslav Rus – Miroslav Rus – Nikša Bratoš
7. Dal’ si sretnija?
Miro Buljan – Antonija Šola – Miro Buljan
8. Najljepše moje
Zoran Leković – Nena Leković – Nikša Bratoš
9. Srećo ne krivi me
Miroslav Rus – Miroslav Rus – Nikša Bratoš
10. Volim osmijeh tvoj
Miro Buljan – Antonija Šola – Miro Buljan
11. Još i danas zamiriši trešnja
Miroslav Drljača Rus – Miroslav Drljača Rus – Nikša Bratoš
12. Ostala si uvijek ista
Đorđe Novković – Željko Sabol – Nikša Bratoš
13. Srce nije kamen
Miro Buljan – Antonija Šola – Miro Buljan
14. Nesanica
Dejan Ivanović – Dejan Ivanović – Nikša Bratoš
15. Nesanica
Dejan Ivanović – Dejan Ivanović – …

Ako me pogledaš u oči – 2008
1. Ako me pogledaš u oči
2. Soba za tugu
3. Čini
4. Hold me tight
5. Još jedan stepenik
6. Na mesto zločina
7. Limenka
8. Ledena
9. Meni hvala nijedno
10. Luda mala

The Hardest Thing – 2009 (издаден след смъртта му, на рождения му ден – 25 януари)
1. Aria
2. The Hardest Thing
3. Beautiful to Me
4. Guilty
5. Glide
6. Don’t Hurt the Ones You Love
7. Separate Ways
8. Forever In A Day
9. My Little One
10. Aria

Toše i prijatelji – 2010 (Još uvek sanjam da smo zajedno) (издаден след смъртта му)
CD1
1. Toše Proeski – Još uvijek sanjam da smo zajedno
2. Aki Rakimovski – Kasno je za sve
3. Kaliopi – Zasekogaš
4. Bojan Marović – Budi dobra prema sebi
5. Tony Cetinski – Zajedno
6. Nina Badrić – Znam te ja
7. Jelena Tomašević – Gde da odem da te ne volim
8. Boris Novković – Vraćam se
9. Elena Risteska – A moževme

CD2
1. Toše Proeski i prijatelji – Kasno je za sve (instrumental)
2. Toše Proeski i prijatelji – Zasekogaš (instrumental)
3. Toše Proeski i prijatelji – Budi dobra prema sebi (instrumental)
4. Toše Proeski i prijatelji – Zajedno (instrumental)
5. Toše Proeski i prijatelji – Znam te ja (instrumental)
6. Toše Proeski i prijatelji – Gde da odem da te ne volim (instrumental)
7. Toše Proeski i prijatelji – Vraćam se (instrumental)
8. Toše Proeski i prijatelji – A moževme (instrumental)

Фестивали / Компилации
2006 – Hrvatski Radijski Festival 2006
2006 – Hrvatski Radijski Festival 2006 – 24 najbolja
2007 – Hit Records Party 2
2007 – Hrvatski Radijski Festival 2007 – Finale
2007 – Hrvatski Radijski Festival 2007 – Pop Rock, Urbana
2007 – Pjesme ljubavne

Гост
2005 – Budi uz mene – Tony Cetinski
2007 – Anđele – Antonija Šola


СВЪРЗАНИ СТАТИИ
 • Toše Proeski – биографияToše Proeski – биография

  Todor – Toše Proeski (Тоше Проески) е роден на 25 януари 1981г. в град Прилеп, Македония, но родителите му са власи от Крушево и той […]

КОМЕНТАРИ
 1. Виктория каза:

  Лека корекция 🙂

  Албумът “Ако ме погледнеш во очи излиза заедно със сръбската версия “Ако ме погледаш у очи“ през 2002 година, а тук пише, че сръбският албум излиза през 2008, което не е така.

  “По тебе“ и “Пратим те“ също са през 2005.

  Липсва Дан за нас / сръбската версия на Ден за нас/

Вашият коментар