Tanja Savić – биография

tanja_savic

Tanja Savić (Таня Савич) е сръбска поп-фолк певица. Родена е на 20 март 1985 в Радинац, Смедерево. Става известна след участието си в „Zvezdе Granda 2004“, където заема трето място.
Желанието й да пее е още от детските й години. От 8-годишна възраст участва на детски фестивали. Tanja обича училището и е много добра ученичка, а до 4 клас – даже отличничка. Но, заради задълженията си към Grand, й се налага да завърши образованието си преждевременно – явява се на матурите по-рано.
Докато пее по кафенетата из Сърбия, Tanja решава да се яви на конкурса „Zvezde Granda 2004“. В деня на кастинга, обаче, смята да не се яви. Прави го само заради молбата на родителите си – и времето показва, че не е сгрешила. Именно емисиите на Grand й донасят голямата популярност. И макар че не побеждава в конкурса, тя се откроява от останалите и очарова публиката, която я класира на трето място.
Веднага след състезанието за звезди на Grand 2005, издава албума „Tako mlada“, с който печели огромната симпатия на публиката. Интересът на медиите към Tanja се засилва и често се пише за нея.
Популярността й расте от ден на ден и дори записва песента „Suknjica“, за филма „Ljubavni sabor u Guči“ през 2006.
Заедно с Banet Mojićević, участва на Beovizijа 2007, с песента „Simpatija“.
На Grand фестивала през 2008, Tanja се явава с песента „Zlatnik“, която впоследствие става най-слушаната песен за 2008 година. От този момент младата изпълнителка си променя имиджа, започва да работи с известния стилист Aleksandаr Kapriš. Пуска си дълга коса и си променя гардероба изцяло. През същата година записва втория си албум „Da, da“.
Tanja Savić става най-популярната и най-търсената певица на Grand, а публиката я обожава, понеже е скромна, а не скандална личност.
През 2009 Tanja участва в американско-сръбския проект за филма „Srpski оžiljci“ с песента „Gde ljubav putuje“.


НАПИШИ КОМЕНТАР