Tanja Savić – биография

Tanja Savić Tanja Savić (Таня Савич) е сръбска поп-фолк певица. Родена е на 20 март 1985 в Радинац, Смедерево. Става известна след участието си в „Zvezdе Granda 2004“, където заема трето място.

Желанието ѝ да пее е още от детските ѝ години. От 8-годишна възраст участва на детски фестивали. Tanja обича училището и е много добра ученичка, а до 4 клас даже отличничка. Но заради задълженията си към Grand ѝ се налага да завърши образованието си преждевременно – явява се на матурите по-рано.

Докато пее по кафенетата из Сърбия, Tanja решава да се яви на конкурса „Zvezde Granda 2004“. В деня на кастинга обаче смята да не се яви. Прави го само заради молбата на родителите си – и времето показва, че не е сгрешила. Именно емисиите на „Grand“ ѝ донасят голямата популярност. И макар че не побеждава в конкурса, тя се откроява от останалите и очарова публиката, която я класира на трето място.

Веднага след състезанието за звезди на „Grand 2005“ издава албума „Tako mlada“, с който печели огромната симпатия на публиката. Интересът на медиите към Tanja се засилва и често се пише за нея. Популярността ѝ расте от ден на ден и дори записва песента „Suknjica“ за филма „Ljubavni sabor u Guči“ през 2006.

Заедно с Banet Mojićević участва на „Beovizijа 2007“, с песента „Simpatija“.
На „Grand“ фестивала през 2008 Tanja се явява с песента „Zlatnik“, която впоследствие става най-слушаната песен за 2008 година. От този момент младата изпълнителка си променя имиджа, започва да работи с известния стилист Aleksandаr Kapriš. Пуска си дълга коса и си променя гардероба изцяло. През същата година записва втория си албум „Da, da“.

Tanja Savić става най-популярната и най-търсената певица на „Grand“, а публиката я обожава, понеже е скромна, а не скандална личност. През 2009 Tanja участва в американско-сръбския проект за филма „Srpski оžiljci“ с песента „Gde ljubav putuje“.


КОМЕНТАРИ
Вашият коментар