Željko Bebek с концерт в Сараево, а скоро и автобиография

Željko Bebek с концерт в Сараево, а скоро и автобиография

На 13 август Željko Bebek ще изнесе първия си самостоятелен концерт в Сараево, на сцената на Младежкия дом. За последен път Bebek пя в родния си град преди 17 години, когато още беше част от „Bijelo Dugme“.

Легендарният рокаджия започва кариерата си в „Kodeksi“, след това продължава в „Bijelo Dugme“, а от края на 80-те години се изявява самостоятелно.

– През 70-те и 80-те години направихме най-доброто, което може да се направи. С нашите песни постигнахме популярност и на „Bijelo Dugme“, и на себе си поотделно. Естествено, че с моето напускане нещата са се променяли и за тях, и за мен, но само към добро.

Скоро бял ден ще види и автобиографията на Bebek. След дългогодишната си кариера легендарният босненски певец и музикант е решил да сподели в книга най-интересните моменти от професионалния и личния си живот.

– След 50 години кариера и в осмото десетилетие от живота си трябваше да дам отговори на някои въпроси, които хората ми задаваха през всичките тия години. Опитах и се надявам да съм успял. Разбира се, има и сандък, в който има гарантиран минимум уединение и не вярвам биографията наистина да разтърси някого. Може би това е хубава история за човек, когото публиката всъщност познава отдавна. В същото време това е и картинна книга, която разказва паралелна история чрез снимки. Радвам се, че разпознаха в мен човек, който направи личния си живот публичен, без да забравям никого, когото съм срещнал през това време. Радвам се, че голяма част от историята е свързана със Сараево.

Ден преди сараевския си концерт Željko Bebek ще пее в Меджугорие.


СВЪРЗАНИ СТАТИИ
  • Željko Bebek отпразнува 76-и рожден денŽeljko Bebek отпразнува 76-и рожден ден

    Наскоро легендарният босненски изпълнител Željko Bebek отпразнува 76-я си рожден ден и публикува в социалните мрежи снимка от празненството в семеен кръг. Своя ден Bebek […]

  • Željko Bebek представи „Antologija“Željko Bebek представи „Antologija“

    Željko Bebek, един от най-популярните рокаджии в региона, направи вчера в белградския “Dom omladine” промоция на комбинираното издание “Antologija/Bebek/40 godina” (“Croatia Records”). На четири диска […]

  • Željko Bebek отпразнува 69-я си рожден денŽeljko Bebek отпразнува 69-я си рожден ден

    Вчера босненският поп и рок певец и музикант и бивш член на легендарната група „Bijelo dugme”, Željko Bebek, навърши 69 години. Още от ранните сутрешни […]

КОМЕНТАРИ
Вашият коментар