Aca Lukas отново с нарушение, шофирал с превишена скорост

Арести, стрелби, побои, псувни и заплахи, шофиране в нетрезво състояние съпътстват сръбския фолк певец Aca Lukas от началото на кариерата му

Арести, стрелби, побои, псувни и заплахи, шофиране в нетрезво състояние съпътстват сръбския фолк певец Aca Lukas от началото на кариерата му.

Aleksandar Vuksanović, по-известен като Aca Lukas, е бил засечен снощи около 23.45 на околовръстния пък край Белград да шофира с превишена скорост. При разрешени 80 км/час Lukas се е движил със 113 км/час. Полицията е съставила протокол за превишената скорост, други нарушения не са установени.

Aca вече има наказателно постановление и глоба от 60 000 динара, тъй като в неделя вечерта е шофирал под въздействието на алкохол. Освен паричната глоба певецът получава и 14 наказателни точки, както и седем месеца забрана да управлява МПС. При спирането му от органите на реда той е отказал проверка за алкохол, а после избягал, но заловен бързо. Отведен е в полицейското управление, а кръвният тест е отчел 0,95 промила.

Първият голям скандал около Lukas е арестуването му през 2003 година при операция „Sablja“. Фолк певецът е осъден на 4 месеца затвор за незаконно притежание на оръжие. Според думите му, зад решетките е бил събличан гол и тогавашната власт е искала да унищожи него и колежката му Ceca Ražnatović.

Друг голям скандал става в Нови Белград в нощта на 3 срещу 4 февруари 2009 година, когато Lukas е прострелян в крака и няколко месеца след това трябва да ходи с патерица. Случката става пред сградата, в която тогава живее певецът.

През 2017 година Aca направи скандал на служителите от „Parking servis“, които му бяха репатрирали колата. Същата година фоторепортер от един ежедневник се оплака, че е бил нападнат от певеца, защото е бил край дома му във Вождовац. Според думите на фотографа, Aca го е удрял с юмруци и му е счупил оборудването, а после го ударил с летва, на която имало пирони. От своя страна Lukas твърдеше, че репортерът го е нападнал.

В края на 2019 година се появи фотография, на която фолк певецът лежи на леглото в нечий апартамент, на масичка пред него има плик с бяла субстанция, а по плота се виждат бели следи. Lukas се опита да се защити, твърдейки че снимката е стара и това е било шега с приятели, а някой е злоупотребил. Бялата субстанция не е била дрога, а захар.

Lukas има своята връзка и с футбола. Бил е председател на ФК „Bežanija“ през 2014, в края на 2018 става заместник-председател на ФК „Dinamo“ Вранье, а преди това и председател на ФК „Timok“ през 2013 година. Зайчарската афера приключи безславно. Беше обвинен, че заедно с мениджъра си Saša Mirković, са злоупотребили с парите на клуба. През 2015 година певецът, Mirković и Tomica Žugić купуват „Sport“. Следващата година този най-стар спортен вестник е закрит.

Скандал с по-нова дата е свързан с обида на журналистката Žaklina Tatalović в предаването „Hit Tvit“ на телевизия Pink по повод нейния физически изглед. Под обществения натиск певецът даде пресконференция, на която се извини на Tatalović и каза, че е бил предивикан от публикуван преди това от журналистката обиден и подигравателен туит по негов адрес.

През ноември миналата година Aca отново беше в центъра на скандал, когато съдебни изпълнители влязоха в дома му заради дългове към бизнесмена Dejan Popović Tigar. Тогава на певеца му прилоша от стреса и се наложи да бъде извикана Бърза помощ. Aca твърдеше, че е върнал взетите назаем пари от Tigar и го обиждаше с всякакви нецензурни думи. От друга страна, бизнесменът каза, че междувременно дългът се е увеличил.

Добре известни в общественото пространство са и инцидентите в семейното обкръжение на певеца. През 2017 година бившата му съпруга Sonja Vuksanović заведе дело за физическо насилие, че е влязъл в апартамента ѝ и я пребил. Певецът си призна и се споразумя със съда, в замяна на което получи условна присъда от 10 месеца с 3-годишен изпитателен срок.

В началото на 2020 година Lukas се сби с Nina Lačević от Подгорица, с която се е виждал при посещенията си в Черна Гора. Тогава атрактивната брюнетка каза, че се е разболял след взаимния побой. От съжаление към него тя първо заяви пред полицията, че било само словесна битка, но след това го докладва за насилие.

Напоследък се заговори, че популярният журналист Vanja Bulić пише книга за Aca Lukas, в която ще бъдат открити много неизвестни детайли от бурния живот на певеца.


СВЪРЗАНИ СТАТИИ
КОМЕНТАРИ
Вашият коментар