Vesna Zmijanac и Dino Merlin отново записват дуета „Kad zamirišu jorgovani”?

Говори се, че сръбската фолк звезда Vesna Zmijanac и босненският музикант Dino Merlin ще направят римейк на хита си от 1988 година, с нов аранжимент и променен текст.

Vesna Zmijanac и Dino Merlin отново записват дуета „Kad zamirišu jorgovani”

Новият текст отново ще бъде написан от Merlin, а парчето трябва да бъде готово в началото на 2018, когато се навършват точно 30 години от излизането на първата версия. Интересното е, че двамата не са пяли песента цели 18 години – от 90-те години, по време на войната, до 2008, когато я изпълняват на концерта на сараевската звезда на „Koševo”.

През 2008 година Vesna и Dino опитаха да подновят съвместната работа и записаха дуета „Klupko”, но това не даде плодове. Затова са решили да заложат на сигурното, което преди три десетилетия им донесе огромен успех. Песента „Kad zamirišu jorgovani” безспорно беше най-големият хит през осемдесетте години на територията на бивша Югославия. Тя влезе в албума на Vesna „Istina”, който беше продаден в рекордния тираж от 900 000 носителя.

Веднъж Zmijanac отказва предложение на Dino Merlin. Става въпрос за композицията му „Beograd”, която музикантът най-напред предлага на Vesna, но по това време тя е бременна и в невъзможност да записва. Така песента отива при Ceca Ražnatović.

От самото начало Vesna е вярвала в успеха на „Kad zamirišu jorgovani”, затова без колебание решава да я вкара в албума си, за сметка на друг потенциален хит – песента „Srce je moje violina”, която певицата преотстъпва на колежката си Lepa Lukić.


СВЪРЗАНИ СТАТИИ
КОМЕНТАРИ
Вашият коментар