Vesna Zmijanac и Dino Merlin отново записват дуета „Kad zamirišu jorgovani”?

Весна Змиjанац » Новини
Дино Мерлин » Новини

Говори се, че сръбската фолк звезда Vesna Zmijanac и босненският музикант Dino Merlin ще направят римейк на хита си от 1988 година, с нов аранжимент и променен текст.

Vesna Zmijanac и Dino Merlin отново записват дуета „Kad zamirišu jorgovani”

Новият текст отново ще бъде написан от Merlin, а парчето трябва да бъде готово в началото на 2018, когато се навършват точно 30 години от излизането на първата версия. Интересното е, че двамата не са пяли песента цели 18 години – от 90-те години, по време на войната, до 2008, когато я изпълняват на концерта на сараевската звезда на „Koševo”.

През 2008 година Vesna и Dino опитаха да подновят съвместната работа и записаха дуета „Klupko”, но това не даде плодове. Затова са решили да заложат на сигурното, което преди три десетилетия им донесе огромен успех. Песента „Kad zamirišu jorgovani” безспорно беше най-големият хит през осемдесетте години на територията на бивша Югославия. Тя влезе в албума на Vesna „Istina”, който беше продаден в рекордния тираж от 900 000 носителя.

Веднъж Zmijanac отказва предложение на Dino Merlin. Става въпрос за композицията му „Beograd”, която музикантът най-напред предлага на Vesna, но по това време тя е бременна и в невъзможност да записва. Така песента отива при Ceca Ražnatović.

От самото начало Vesna е вярвала в успеха на „Kad zamirišu jorgovani”, затова без колебание решава да я вкара в албума си, за сметка на друг потенциален хит – песента „Srce je moje violina”, която певицата преотстъпва на колежката си Lepa Lukić.


Виж още:
 • Vesna Zmijanac отново отива на липосукция Vesna Zmijanac отново отива на липосукция

  22 юли 2019

  В началото на есента Vesna Zmijanac (62) отново възнамерява да се подложи на липосукция, за да се раздели с излишните мазнини, тъй като диетите и […]

 • Голям концерт на Dino Merlin на „Koševo“ Голям концерт на Dino Merlin на „Koševo“

  23 април 2015

  От понеделник започва продажбата на билетите за големия концерт на Dino Merlin на сараевския стадион „Koševo“, насрочен за 25 юли. Засега турнето, чрез което Dino […]

 • Пролетно реновиране: Vesna Zmijanac изгладила лицето Пролетно реновиране: Vesna Zmijanac изгладила лицето

  19 април 2015

  Vesna Zmijanac (58) видимо се е подмладила преди промоцията на новата си песен. Сръбската фолк певица се похвали с новия си изглед. Никак не е […]

Напиши коментар