Lepa Brena по-богата със 7,6 милиона евро след продажбата на дяла ѝ в „Grand production“

Lepa Brena и Saša Popović продадоха останалите си дялове от „Grand Production“

Lepa Brena и Saša Popović продадоха останалите си дялове от „Grand Production“ на холандската компания „United Media“, която е част от медийния гигант „United Group“, собственик на „Nova TV“ и „Tele 2 Hrvatska“, както и на каналите „N1“ и „Sport Klub“. Вероятно „United Group“ ще е и новият собственик на нашия телекомуникационен оператор „Vivacom“.

Говори се, че за продадените 49% Popović, Brena и нейният съпруг Slobodan Živojinović ще получат общо 15 млн. евро, когато транзакцията приключи в края на годината. От тях Lepa Brena трябва да вземе 7,6 милиона, тъй като нейният дял беше 25%. За своите 24% Saša Popović ще получи 7,3 млн. евро, като той ще остане да работи в „Grand“ като автор и продуцент.

Сръбската дискографска и продуцентска къща е основана от Popović през 1998 година и е най-известна с музикалния си канал „Grand TV“ и шоуто „Zvezde Granda“. Още през 2014 година „United Media“ купи първия пакет акции в размер на 51% от „Grand Production“, като за тях собствениците също са получили 15 млн. евро.


СВЪРЗАНИ СТАТИИ
КОМЕНТАРИ
Вашият коментар