Radiša Urošević: Анджелина ми е откраднала песента

Популярният изпълнител на народна музика Radiša Urošević каза, че ще съди холивудската звезда Анджелина Джоли, тъй като е използвала без да го пита песента му „Tebi za ljubav“, за нуждите на режисьорския си дебют – филма „In the Land of Blood and Honey“. Парчето се чува по радиото в една от сцените, в която сърбите са показани като злодеи и изнасилвачи.

– Никой от нейния екип не се е свързал с мен. Естествено, че ще я съдя! Не мога на никого да позволя да плюе сърбите и да използва моя песен за тази цел – бяха думите на Urošević.

Оказва се, обаче, че композиторът на песента Miša Mijatović, заедно с децата на покойната Radmila Todorović Babić, чийто е текстът, е продал на Джоли авторските права за 1000 евро, плюс процент от продажбите и излъчванията. Ако знаел за какво става въпрос във филма нямало никога да го направи, за каквито и да било пари. На него му било казано, че филмът е с любовна тематика и той не си направил труда да види сценария, а приел нещата на доверие.

Radiša Urošević: Анджелина ми е откраднала песента


СВЪРЗАНИ СТАТИИ
КОМЕНТАРИ
  1. oliviapetrova каза:

    Radiša Urošević какъв ти е проблемът. Трябва да си много зле да съдиш Анджелина. Аз докато не гледах филма дори не знаех за съществуването ти. Имаш безплатна реклама какво се сърдиш. 😀

Вашият коментар