Đorđe Balašević почина

Đorđe Balašević почина

Đorđe Balašević почина вчера на 67-годишна възраст. Преди четири дни сръбският певец, текстописец и композитор беше приет в Инфекциозна клиника с тежка пневмония и Ковид-19. Въпреки усилията на лекарите, състоянието му се влошило допълнително.

Певецът страдаше и от хронични здравословни проблеми. През 2019 година Balašević преживя инфаркт, поради което му бяха поставени стентове.

Đorđe Balašević е роден на 11 май 1953 година в Нови Сад. Кариерата му започва в края на 70-те и началото на 80-те години на миналия век.

През годините е член на групите „Žetva“ и „Rani mraz“, а през 1982 започва солова кариера и става един от най-обичаните творци в бивша Югославия. Има роли в няколко телевизионни сериала, музиката към които също е негова.

За смъртта на легендарния Đole писаха дори американски медии като „Асошиейтед Прес“, „Вашингтон Поуст“, „Ей Би Си Нюз“ и „Ю Ес Нюз“.


СВЪРЗАНИ СТАТИИ
  • Една година без Đorđe BalaševićЕдна година без Đorđe Balašević

    Легендарният сръбски музикант Đorđe Balašević почина на 19 февруари 2021 в Клиничния център в Нови Сад, на 67-годишна възраст. Днес се навършва една година от […]

  • Замбия отдаде почит на Đorđe BalaševićЗамбия отдаде почит на Đorđe Balašević

    Смъртта на Đorđe Balašević е загуба не само за сръбската музикална сцена. Популярният новосадски певец, композитор и текстописец беше ценен дори в държави извън територията […]

  • Погребаха Đorđe Balašević с тамбуристиПогребаха Đorđe Balašević с тамбуристи

    Đorđe Balašević (67) беше погребан вчера следобед в родния си Нови Сад, в присъствието само на най-близките. Семейството му организира погребението без събиране на много […]

КОМЕНТАРИ
Вашият коментар