Годишно певците укриват 87 милиона евро

Данъчната управа в Сърбия е решена да извади на светло приходите на певците, и то не само на най-популярните. Аршинът ще бъде еднакъв за всички.

Ако се вземе предвид, че в страната има 300 активни изпълнители (от онези, които постоянно са в медиите, до по-рядко появяващите се), средно те получават по 3 000 евро за участие (някои от тях много повече, а други работят и за по 500 евро). Ако пеят четири уикенда месечно, тоест осем дни, се стига до сумата 7 200 000 евро. Умножено по 12 месеца, резултатът е 86 400 000. Толкова общо са прибрали в джобовете си. Ако спазваха закона и платят данък от 20%, в държавната хазна биха влезли около 18 милиона. А ако декларираха действителните си приходи, много от певците би трябвало да платят и екстра данък върху големите печалби, а много са малко онези, които го правят. В тази сметка не са включени сватбите, особено в диаспората, бакшишите, новогодишните празненства, които се заплащат много по-дебело от останалите дни, частните партита, рождените дни…

Освен това, не е вярно, че певците, които имат участия в чужбина, плащат данъка си там. Като сръбски граждани, те са длъжни да плащат в Сърбия, независимо къде пеят. Когато работят навън, те отиват като туристи, получават пари на ръка и без договори от гастарбайтерите, които държат клубове там. Огромна е разликата между декларираните приходи, от една страна, и имотите и мощните автомобили, които певците притежават, от друга.

Годишно сръбските певци укриват 87 милиона евро


СВЪРЗАНИ СТАТИИ
КОМЕНТАРИ
Вашият коментар