Босненците снимат филм за Ceca като военен престъпник

След многобройните призиви концертът на Svetlana Ceca Ražnatović на 30 август на стадион „Slavija“ в Източно Сараево да не се състои, босненците заплашиха и че ще излъчат документален филм за военните престъпления, извършени от певицата и покойния й съпруг Željko Ražnatović Arkan.

За да саботира музикалното събитие, авторът на филма, изследователят и публицист Avdo Huseinović, е решил да го излъчи в навечерието на концерта. Според думите на Huseinović, във филма свидетели ще разказват как фолк звездата е участвала във военните престъпления, заедно със Сръбската доброволческа гвардия, чийто основател и водач е Arkan.

– Тя ще пее на стадиона в Източно Сараево, което принадлежи на Република Сръбска. За мнозина това означава, че концертът не е в Сараево. Все едно Dino Merlin да не пее в „Kombank arena“, а например на стадиона в Борча (краен белградски квартал). Факт е, че нейните песни се пеят и слушат по заведенията, излъчват се по радиостанциите, че сред младежта има много фенове, но отзвукът от четиригодишната обсада на Сараево, в която бяха убити 12 000 души, все още е силен. Практически няма семейство, което да не е изгубило близък човек. За повечето хора тук Arkan е символ на злото, така че заради това Ceca е нежелана – каза Huseinović.

Svetlana и Željko Ražnatović


СВЪРЗАНИ СТАТИИ
КОМЕНТАРИ
Вашият коментар