Най-богатите хърватски личности

След обявяването на най-богатите светски личности според списание „Forbеs“, нека видим каква е ситуацията на хърватската сцена. Десетте призьори са подбрани по няколко критерия – доходи, популярност, въздействието и честотата на поява в медиите.
Между другото, всичките 10 славни хърватски личности, заедно не могат да достигнат сумата от 315 млн. долара, колкото е, според „Forbеs“, през 2009 заработила Oprah Winfrey, която е на върха на листата.

hrvatske zvezde

Marko Perković Thompson който иска и получава около 15 000 евро за участие, се нарежда на първото място сред най-богатите хърватски звезди. Thompson не печели само от концертите си, а всяко негово участие е съпроводено с продажби на сувенири, фанелки, носители на звук, шалчета… През изминалата година Perković е заработил 5.5 млн. евро.

На второ място се нарежда Severina Vučković, която иска за участие около 15 000 евро, но не пада под 10 000. За концерти по яхтите на бизнесмените или сватби, Severina получава и до 30 000 евро за час-два пеене. За миналата година певицата е отбелязала 27.5% ръст на приходите си спрямо 2008, което възлиза на около 600 000 евро. Тук не са включени приходите от нередките напоследък участия в чужбина.

Toni Cetinski на концерт получава 15 000 и се нарежда на 3 място. Но това не е единственият му доход. Toni и съпругата му Ivana заработват допълнително от общата им фирма, която се занимава с откриване на нови таланти, кампании и организиране на прояви.

След челната тройка, Oliver Dragojević и Zlatan Stipišić Gibonni са направо сиромаси с техните 10 000 евро, които получават за участия.

Благодарение на документално-игралния сериал „Tito“, за който от хърватската телевизия получи 1.4 млн. евро, и Antun Vrdoljak се оказа в листата.

Тук е и зет му, Goran Višnjić, чието състояние възлиза на около 40 млн. долара.

И Rade Šerbedžija намери място в класацията с неговите 60 млн. долара.

Популярният Tarik Filipović получаваше месечно около 5 500 евро за ангажимента си в шоуто „Tko želi biti milijunaš?“. А като се прибавят и доходите му от реклами и актьорската му заплата, нищо чудно, че и той е в списъка.

На десето място е Slavica Ecclestone, бившата съпруга на Bernie Ecclestone, която след развода получи 2.4 млрд. британски лири.


СВЪРЗАНИ СТАТИИ
КОМЕНТАРИ
Вашият коментар