Отказаха участие на Jelena Karleuša в Хърватска, защото е от Сърбия

Отказано участие на Jelena Karleuša в Хърватска, защото е от Сърбия

Сръбската поп звезда Jelena Karleuša трябваше да участва на фестивала „Island of Love“ на остров Барбаринац, Хърватска, но концертът ѝ беше отказан. Дълго време певицата рекламираше участието си, а сега съобщи чрез социалните мрежи, че това няма да се случи заради срамни причини.

– Със съжаление съобщавам на всичките си фенове в Хърватска, че моят концерт, планиран за утре на остров Барбаринац, е отказан от страна на властите в Хърватска. Причината е шокираща и срамна – защото идвам от Сърбия – написа Jelena Karleuša и добави:

– Честно, такива неща в 21 век?! Примитивизъм, расизъм, шовинизъм, фашизъм, кретенизъм, идиотизъм. Поздрав за всички мои фенове в Хърватска, които си купиха билети – разпространявайте мир, любов, толерантност и не позволявайте омразата да трови общото бъдеще на всички нас добрите хора! Нека музиката ни обединява! Обичам ви! JK

Това не е първи път, когато на сръбски певци са отказани участия в Хърватска. В такава ситуация са попадали Miroslav Ilić, Ana Bekuta, Dragan Kojić Keba, Duško Kuliš, Zorana Mićanović и много други.


СВЪРЗАНИ СТАТИИ
КОМЕНТАРИ
Вашият коментар