Градоначалникът на Пула забрани провеждането на фолк концерт: “Няма да има такава музика!”

Duško Kuliš, Dragan Kojić Keba, Ana Bekuta, Zorana Mićanović

Кметът на Пула, Filip Zoričić, забрани провеждането на концерт на фолк певци, който беше насрочен за 25 март, тъй като в неговия град нямало място за сръбска чалга. А именно, в “Dom sportova” трябваше да пеят Duško Kuliš, Dragan Kojić Keba, Ana Bekuta и Zorana Mićanović.

Организаторът на концерта, агенция “Hiljadarka”, изрази учудването си от реакцията на градоначалника, имайки предвид че месец преди събитието са били разпродадени над 85% от билетите.

Концертът е преместен за същата дата в Осиек. Закупилите билети за Пула, могат да ги върнат или да ги използват за участието в Осиек.

– Чалгата няма нация, може да е сръбска или хърватска. Чалгата си е просто чалга и виждам, че я имаме в равни количества и в Сърбия, и в Хърватска. Ако актьорите от днешните новини ми позволят да им дам един съвет от живота: Ако не ви харесва програмата, сменете я. Като не ви харесва кафенето, сменете го. Ако не ви харесва концерта, не си купувайте билет. Много е просто. Ще се видим в Осиек – написа Ana Bekuta.


СВЪРЗАНИ СТАТИИ
КОМЕНТАРИ
Вашият коментар