EX-YU звезди, които са отказали песни, станали впоследствие големи хитове – 2 част

» Любопитно

Пътят от създаването на една песен до сърцата на публиката е сравнително кратък. Някои песни обаче не са имали тази възможност. Прехвърляни са от певец на певец, залежавали са по чекмеджетата, за едни е имало борба, други не са искани от никого, някои са записани от повече от един изпълнител, за други пък все още има съдебни спорове. Ето още няколко композиции, които в крайна сметка са изпяти не от тези, за които са били предназначени.

EX-YU звезди, които са отказали песни, станали впоследствие големи хитове

1. UNO MOMENTO
Filip Miletić и Miloš Roganović (авторите на хита „Aspirin“ на Seka Aleksić) първоначално са предложили тази песен на Milica Pavlović. Тя обаче я отказала, тъй като не отговаря на нейната чувствителност. След това момчетата предлагат песента на Severina Vučković, която я харесала и после я записа в дует с дамския бенд „Ministarke“ и само за 24 часа беше прегледана 728 000 пъти в YouTube, а към момента са вече над 37 милиона преглеждания.

Това не е единствената песен, която хърватската певица получава, след като други са я отказали. Например, парчето „Uzbuna“ е правено предварително в мъжка версия за Boban Rajović.

2. ROMALE, ROMALI
Песента „Romale, Romali“ се класира на второ място на „Beovizija 2006“, а Ana Nikolić стана притежател на един от най-големите хитове в кариерата си. Между другото, композиторът Kiki Lesendrić предложи адаптирана версия на песента на Kylie Minogue, която дори записа демо версия. Според медиите, Kylie е била впечатлена от песента, независимо че вече е изпята в Сърбия. В нейно изпълнение композицията трябваше да се казва „Power you, power me“, но тя така и не влезе в албума на световно известната звезда.

3. IDE TO S GODINAMA
Песента, която доби популярност още преди да бъде записана, авторите Marina Tucaković и Goran Ratković Rale направиха за Indira Radić. Тя обаче се харесала много на Ceca Ražnatović и Indira благосклонно я преотстъпила на колежката си и приятелка. През септември 2010 година Ceca потвърди, че ще запише тази песен, както и че албумът й ще бъде кръстен на нея. Междувременно фолк дивата поднови сътрудничеството си с Aleksandar Milić Mili и в албума й „Ljubav živi“ влязоха само негови композиции. След това песента беше върната на Indira.

Същата съдба имат песните „Duga“, която сега принадлежи на Romana Panić, и „Užasno mi nedostaje“, която краси албум на „Riblja Čorba“, а Bora Đorđević беше написал за Ceca.

Любопитно е и, че трябваше да се стигне до съвместна работа на Romana и Indira, за които беше предназначена песента „Ako je do mene“, изпята впоследствие от Ivana Selakov и покойния вече Darko Radovanović.

4. BRAD PITT
Един от най-големите летни хитове за 2011 година „Aspirin“-те първоначално предложиха на Rada Manojlović. Все пак, заради ненавременната реакция на шефа на „Grand“, Rada остана без летния хит и парчето беше записано от Severina. Говореше се, че „Grand“ го е направил умишлено за да отмъсти по този начин на Milan Stanković чрез тогавашната му приятелка.

5. ŠAMPIONE
Един от синглите на Seka Aleksić първо е бил предложен на Ana Nikolić. Но на Ana тази песен не е допаднала и я отказала. Така фолк певицата поднови сътрудничеството си с „Aspirin“-те, след несъгласия около авторски права.

И песента „Incident“, която Tanja Savić изпълни на „Grand festival“, първоначално беше предназначена за популярната Nikolić, но не й се е харесала.

6. BILI SMO NAJLEPŠI
Сръбската поп певица Ana Nikolić, заради тази песен и по-точно заради участието си на „Beovizija 2009“, все още се съди с RTS. Да припомним, че поради грешка в преброяването на гласовете, певицата незаслужено отпадна от финалите. Всъщност, тази песен е била написана за Nataša Bekvalac, която поради здравословни причини не можа да участва в конкурса.

Също интересно е, че хитът „Januar“, който буквално изстреля Ana към звездите, е бил предложен най-напред на фолк дивата Svetlana Ražnatović.


Виж още:
 • Легендарни певци, изгубили живота си по пътищата Легендарни певци, изгубили живота си по пътищата

  20 февруари 2019

  Докато Балканският регион, а и хора по целия свят са в шок от трагичната смърт на Šaban Šaulić, можем да си припомним и други такива […]

 • Guča 2018 без естрадни звезди Guča 2018 без естрадни звезди

  3 юни 2018

  Тазгодишният, 58-ми поред събор на духовата музика Guča 2018, ще се проведе от 8 до 12 август. Петдневната фестивална програма все още не е обявена […]

 • Ex-Yu: Евровизия 2017 Ex-Yu: Евровизия 2017

  1 май 2017

  Остана седмица до 62-то издание на „Песен на Евровизия 2017“. Тазгодишният конкурс ще се проведе в Киев, Украйна. Полуфиналите са насрочени за 9 и 11 […]

Напиши коментар