Džej Ramadanovski мисли да си смени вярата

Џеj Рамадановски » Новини

Когато проблемите му почукат на вратата, Džej Ramadanovski, както и много други хора, се обръща към Бог и търси утеха и решение. Макар че, от баща си е наследил мюсюлманската вяра, а от майка си християнската, 45-годишният певец казва, че никога не е отдавал значение на кой Бог се моли. Но, въпреки всичко, се замисля да си смени вярата.
– Роден съм в смесено семейство. Според обичая, трябва да взема вярата на баща си. Девет години от детството ми са минали в дом за сираци. Израснал съм на улицата и никога не ми се е налагало да се замислям дали съм мюсюлманин, православен или католик. Не е било важно за мен, но с напредването на годините, ставам все по-вярващ.
– Често мои скъпи приятели са ме канили за кръстник, както на сватби, така и на кръщенета и всеки път е трябвало да им откажа, защото не съм кръстен. Много съм съжалявал, тъй като някои от тях обичам като родни братя. Иначе, често ходя в църквата „Sveta Petka“, където паля свещи за най-близките си. По едно време даже влизах в църквата всеки ден, докато в джамия съм влизал само няколко пъти.

Dzej-menja-veru

Независимо, че в живота си е грешил много и e правил неща, от които доста хора биха се засрамили, Džej казва, че не съжалява за нито един миг от своя житейски път.
– Бил съм даже и в затвора за каране в пияно състояние, но не го преживявам като нещо страшно. Лесно се нагаждам към новите ситуации и не би ми пречило даже да спя на пейка в парка. Докато бях в затвора, се притеснявах единствено за дъщерите си. И днес, макар че са големи, продължавам да се тревожа за тях.

Дъщерите на Džej също са изправени пред дилема, тъй като бившата му съпруга Nada е християнка и той не знае дали по-голямата му щерка Ana ще се венчае в църква.
– Това е въпрос на личен избор и аз няма да се меся. Не съм строг родител и с децата си имаме взаимно доверие – казва Ramadanovski.


Виж още:
 • Džej Ramadanovski заминава за Америка Džej Ramadanovski заминава за Америка

  7 април 2015

  Сръбската фолк звезда Džej Ramadanovski ще отпътува в началото на май на турне в Америка, където публиката определено го обича. Džej ще зарадва своите земляци в по-големите градове на САЩ с някои от големите си […]

 • Džej Ramadanovski претърпял ПТП? Džej Ramadanovski претърпял ПТП?

  6 февруари 2015

  На 4 февруари от 23 часа Džej Ramadanovski трябваше да пее в клуб „Buda bar“ в Подгорица. По пътя за Черна Гора обаче фолк певецът е катастрофирал, пишат сръбските медии. Затова участието на Džej е […]

 • Džej Ramadanovski отказал концерта си чрез SMS Džej Ramadanovski отказал концерта си чрез SMS

  4 май 2014

  Всичко било готово за големия спектакъл. Организаторите на забавлението в Бергиш Гладбах (недалече от Кьолн), Sandra Milošević и нейният баща Zvonko, седмици напред се подготвяли за събитието, за да съберат възможно най-много хора – отпечатали […]

Напиши коментар