Започна снимането на филма “Nedelja” по живота на Džej Ramadanovski

Džej Ramadanovski, Nedelja

В края на 2021 година стана ясно, че ще бъде направен филм за легендарния сръбски певец Džej Ramadanovski. Филмът ще разкаже за живота на Džej, който почина на 6 септември 2020г. вследствие на сърдечен арест. Творбата ще обхване периода от израстването до музикалната кариера, заедно с многобройни интересни личности, белязали живота му.

Сценарият е написан от Stefan Bošković, а режисьор на филма “Nedelja” ще бъде Nemanja Ćeranić. Музиката ще бъде важен аспект от филма, но засега от продуцентска къща “Pelicula production” не съобщават кой ще бъде ангажиран с нея. Честта да изиграе ролята на Džej Ramadanovski се пада на Husein Alijević Husa, член на някогашната група “Beat Street”.

Husein Alijević Husa, Nedelja

“Това ще бъде вълнуваща история за живота на Džej Ramadanovski, без излишна патетичност, със запомнящи се герои. Сценарият се придържа към важни факти от биографията на певеца, като се отнася към тях със симпатия към главния герой, без да поставя под въпрос изобразяването на суровата действителност, пред която е принуден да се изправи, а напротив, както трябва да бъде в успешни кинематографични продукции” – споеделиха от Филмовия център на Сърбия, който ще съфинансира проекта.


СВЪРЗАНИ СТАТИИ
КОМЕНТАРИ
Вашият коментар