Затворнически истории: Кой от естрадата е бил зад решетките

Въпреки голямата популярност, която ex-yu певците имат, не винаги всичко им е текло по мед и масло. В миналото доста от тях са имали проблеми със закона, а някои дори са попадали зад решетките.

Затворнически истории: Кой от естрадата е бил зад решетките

Aca Lukas
Фолк певецът Aleksandar Vuksanović, по известен като Aca Lukas, е арестуван преди шест години, по време на акция „Sablja“, и осъден на четири месеца затвор за незаконно притежание на пистолет.

Ceca Ražnatović
Същата акция дойде до главата и на Svetlana Ražnatović, която прекара четири месеца в килията, поради съмнение за контакти с членове на земунския клан.
– Спомням си, че никога не съм виждала толкова много хлебарки! Условията на живот в тази дупка бяха адски – каза Ceca в интервю след освобождаването си.
По-късно фолк звездата беше осъдена на една година домашен затвор за притежание на незаконен оръжеен арсенал и далавери при продажба на футболисти на ФК „Obilić“. От присъдата й бяха приспаднати четирите месеца, прекарани преди това в ареста.

Džej Ramadanovski
Заради шофиране в нетрезво състояние зад решетките е бил и Džej Ramadanovski. За щастие, певецът е сгазил лука в Швеция, където затворите са по-комфортни от сръбските хотели.
– Прекарах шест години и половина в дом, та не ми беше трудно да свикна със скандинавските условия. В затвора имахме фитнес, сауна, джакузи и солариум, та някак си можеше да живее – сподели фолкаджията след излежаване на наказанието си.

Sinan Sakić
Sinan Sakić беше аресуван за Новата 2004 година и по този повод му беше забранено влизането в Швейцария за пет години. Прекара три дни в килията без право на адвокат и телефонно обаждане.
– Взеха ми СИМ картата, 3 700 франка и доведоха някакъв шиптър за преводач, въпреки че той не знаеше и дума на сръбски. Вкараха ме в затвора за глупост, нямах разрешително за работа – разказа по-късно Sinan.

Zdravko Čolić
В средата на 80-те години, във вихъра на славата си, е арестуван и Zdravko Čolić. Това става на летището в Охрид, когато в джоба му е намерено значително количество чуждестранна валута.

Bora Čorba
Фронтменът на „Riblja čorba“ е имал бурна младост. Bora обичал да краде с приятелите си от къщи на богати, а със спечелените пари си купували инструменти. След няколко месеца „практика“ е заловен от полицията, но пуснат след седем дни, тъй като бил малолетен.

Željko Samardžić
И Željko Samardžić е разказвал как първото му пътуване за Америка е завършило с арест.
– Хващат те за врата, обръщат те към стената и те претърсват… Наистина унизително! Като че ли сме престъпници! Сложиха ни белезници, извадиха пищовите – описа Samardžić ареста си.

Boban Rajović
Неотдавна Rajović разказа, че е попадал в затвора цели два пъти. Това е ставало в чужбина, след като фолк певецът се карал с полицаи при спиране за нарушения на пътя. И при него затворът не му се е отразил никак зле, тъй като бил луксозен и отворен тип.

Danijela Vranić
До края на октомври прокуратурата в Белград ще повдигне обвинение срещу Danijela Vranić за нападение над полицай по време на задържането й, след като шофирала с 1,84 промила алкохол в кръвта.

Dunja Ilić
В края на 2013 Dunja Ilić беше задържана за 24 часа, заради направено от нея ПТП под действие на алкохол. Певицата карала с 2,20 промила и мъртво пияна се ударила в паркиран автомобил.

Ana Nikolić
Преди три години и половина и Ana Nikolić пренощува в полицейското управление. Когато я проверили за алкохол, дрегерът отчел 2,03 промила. Певицата й брат й преспаха в отрезвителното, от което тя направи голям скандал.

Goran Ivandić
Goran Ipe Ivandić, прочутият барабанист на „Bijelo dugme“, сложи край на живота си през 1994, скачайки от хотел в Белград. Между другото, мнозина от колегите му твърдяха, че Ipe е бил убит заради дългове около наркотици. Точно за това по-рано той е бил арестуван и прекарва три години зад решетките, след което пуснат на свобода.


СВЪРЗАНИ СТАТИИ
КОМЕНТАРИ
Вашият коментар