Сръбските певици: Facebook е една шарена лъжа

Социалната мрежа Facebook, където милион и половина сърби имат профили, стана поприще за схватки между певиците. Всичко, което не могат или не искат да си кажат в лицето, звездите пишат на стената си, която най-често ползват да хвърлят камъни по конкуренцията си.

Jelena_Karleusa

Войната във Facebook първа започна Jelena Karleuša, която „откри стрелба“ по Sekа Aleksić. Seka_AleksicТя пък, от своя страна, не остана длъжна и когато тяхната „престрелка“ премина границите на добрия вкус и завърши в новините, Seka каза, че това въобще не е нейният профил и че го е закрила няколко месеца по-рано.

Последна във Facebook аферите се намеси Radmila Manojlović, която, ни в клин, ни в ръкав, нападна колежката си Tanjа Savić. Към нея се присъедини Slavica Ćukteraš и с общи усилия, двете очерниха Tanjа. И тъкмо, когато всички си мислеха, че на пръв поглед нежната и умерена Rada, не може да напише такива думи, и че става въпрос за още един лъжлив профил, младата певица на „Grand“ се извини на колежката си и така стана ясно, че все пак, тя стои зад тези думи.

Звездите станаха обект на различни интернет измамници, които си създават профили с техните имена и ги ползват да лъжат, а също така и да взимат пари от наивните обожатели. Преди няколко месеца, зад лъжливия профил на Tanjа Savić, беше публикуван апел за помощ към виртуалните приятели и естествено ставаше дума за пари. Щом певицата разбра за това, тя заяви публично, че няма нищо общо и призова хората да не вярват на такива измами.

Във Facebook съществуват 15 профила на Svetlanа Cecа Ražnatović, но в действителност нито един не е неин.

Svetlana_Ceca_Raznatovic

– Нямам профил във Facebook, но Veljko и Anastasija (децата й – б.р.) имат. Знам, че съществува голям брой профили с моето име, но не са действителни. Засега оставам вярна на себе си и няма да се присъединя към тази мания – каза Ceca.

Zvonimir Đukić Đule, фронтменът на група „Van Gog“, също попадна в неприятна ситуация, заради злоупотреба с името му във Facebook.
– Нямам регистрация там и никога не съм имал, нито пък ще имам. Дистанцирам се от тези лъжливи профили. Случи ми се неприятна ситуация, когато на един приятел му се роди дъщеричка. На другия ден ми се обади да ме пита защо не съм отишъл да отпразнуваме щастливия повод. Каза, че ми е оставил съобщение във Facebook и тогава ме смути, тъй като нямам регистрация в тази социална мрежа – казва Đule.

Подобни проблеми са имали и Anabela Đogani и Dara Bubamara. Между другото, Karolina Gočeva сама си е направила профил с лъжливо име и, когато приятелите я попитали защо го е направила, тя отговорила, че така й е по-интересно да си пише с хората в Интернет.

Шарена лъжа
– Ограничила съм престоя пред компютъра на дъщерите си Teodorа и Natalijа на един час дневно и не отстъпвам от този си принцип. Не искам да си губят времето, седейки с часове във Facebook. Смятам, че това е загуба на енергия и води до пропуски в училище. Мрежата, според мен, е една шарена лъжа, в която всеки се представя както си иска. Трябва да другаруват с истински приятели, а не с виртуални – споделя Suzana Mančić.


СВЪРЗАНИ СТАТИИ
КОМЕНТАРИ
Вашият коментар