Сърбия, Черна Гора, Македония и Словения на Евровизия 2015

» Любопитно

Вече са известни песните, с които държавите от територията на бивша Югославия ще се състезават на тазгодишната Евровизия във Виена. В конкурса ще участват Сърбия, Черна Гора, Македония и Словения, докато Хърватска и Босна и Херцеговина се отказаха.

Сърбия, Черна Гора, Македония и Словения на Евровизия 2015

От четирите ex-yu държави само Черна Гора ще пее на родния си език, другите ще се изявяват на английски. Сърбия и Македония ще участват в първия полуфинал, на 19 май, а Черна Гора и Словения – на втория полуфинал, на 21 май.

За честта на Сърбия ще се бори Bojana Stamenov с песента “Beauty Never Lies”:

Черна Гора ще се представлява от Nenad Knežević Knez, а музиката за песента му “Adio” написа популярния на Евровизия хитмейкър Željko Joksimović.

Македонският представител Daniel Kajmakoski ще изпълни парчето “Autumn Leaves“, която в оригинал се казва “Lisja esenski“. Победителят в първия сезон на “X Factor” е израстнал във Виена, така че ще се чувства като у дома си.

Словения ще се представлява от дуета “Maraaya“ (съпрузите Marijetka и Aleš Volk). Тази година словенците очакват много от Евровизия, а песента им “Here For You” е сред фаворитите в букмейкърските пунктове.


Виж още:
 • Ex-Yu: Евровизия 2017 Ex-Yu: Евровизия 2017

  1 май 2017

  Остана седмица до 62-то издание на „Песен на Евровизия 2017“. Тазгодишният конкурс ще се проведе в Киев, Украйна. Полуфиналите са насрочени за 9 и 11 май, а големият финал е на 13 май. Нека видим […]

 • Гуча 2016 Гуча 2016

  11 август 2016

  Купонът в Гуча започна. Всички пътища водят към столицата на тромпета, която вече за 56-ти път е домакин на духовата музика и нейните почитатели. Събитието уважиха гости от всички краища на Сърбия, но и от […]

 • Евровизия 2016: Хърватска продължава, БиХ и ЧГ отпаднаха Евровизия 2016: Хърватска продължава, БиХ и ЧГ отпаднаха

  11 май 2016

  Снощи в „Глобен арена“ в Стокхолм се състоя първият полуфинал на Евровизия 2016. От 18 държави, колкото се състезаваха вечерта, за големия финал на 61-то издание на европейския песенен конкурс се класираха 10. Това са […]

Напиши коментар