Сърбия, Черна Гора, Македония и Словения на Евровизия 2015

Вече са известни песните, с които държавите от територията на бивша Югославия ще се състезават на тазгодишната Евровизия във Виена. В конкурса ще участват Сърбия, Черна Гора, Македония и Словения, докато Хърватска и Босна и Херцеговина се отказаха.

Сърбия, Черна Гора, Македония и Словения на Евровизия 2015

От четирите ex-yu държави само Черна Гора ще пее на родния си език, другите ще се изявяват на английски. Сърбия и Македония ще участват в първия полуфинал, на 19 май, а Черна Гора и Словения – на втория полуфинал, на 21 май.

За честта на Сърбия ще се бори Bojana Stamenov с песента “Beauty Never Lies”:

Черна Гора ще се представлява от Nenad Knežević Knez, а музиката за песента му “Adio” написа популярния на Евровизия хитмейкър Željko Joksimović.

Македонският представител Daniel Kajmakoski ще изпълни парчето “Autumn Leaves“, която в оригинал се казва “Lisja esenski“. Победителят в първия сезон на “X Factor” е израстнал във Виена, така че ще се чувства като у дома си.

Словения ще се представлява от дуета “Maraaya“ (съпрузите Marijetka и Aleš Volk). Тази година словенците очакват много от Евровизия, а песента им “Here For You” е сред фаворитите в букмейкърските пунктове.


СВЪРЗАНИ СТАТИИ
КОМЕНТАРИ
Вашият коментар