Певците преполовиха хонорарите си

Докато предишни години певците се изявяваха в европейски локали или пътуваха в Америка за посрещането на Новата година, този път мнозина ще си останат в региона. Не че в Сърбия „цъфтят рози“ и хората имат пари, но концертите по градските площади станаха един от най-сигурните приходи на естрадата.

По-рано много от звездите заработваха в най-лудата нощ десетки, че и стотици хиляди евро, но тази година са преполовили хонорарите си.

И този път рекордьор е Goran Bregović, който за новогодишното си участие в Москва, заедно с Оркестъра си за сватби и погребения, ще получи фантастичните 120 000 евро. Той не обича да говори за пари, но не е тайна, че е един от най-скъпо платените музиканти от Балканите.

Goran Bregović

Zdravko Čolić ще посрещне Новата 2013 година на градския площад в Будва. По-ранните му новогодишни хонорари бяха между 80 000 и 100 000 евро, а доколкото се говори, тази година Čola се е съгласил да пее за скромните 40 000 евро.

Черногорското крайбрежие и тази година ще бъде сборище за много изпълнители, поради което някои местни опозиционни партии се възмутиха защо се дават пари на сръбски, босненски и хърватски певци, а не на родните. Може би защото най-добрите черногорски изпълнители от години живеят и работят в Белград. Но тези критики не вълнуват никого, така че в Петровац гостите ще бъдат забавлявани от Halid Bešlić, Neda Ukraden и „Novi fosili“. Говори се, че за труда си общо ще получат 30 000 евро.

Все пак, най-голям брой певци се разпределиха за площадите в Сърбия. Например, в Зайчар ще пее Nataša Bekvalac, която отмъкна тази далавера от Ana Bekuta, но пък Ana успя да си уговори участие и ще пее заедно с Željko Joksimović в родното му Вальево.

В Белград, в един от столичните клубове, ще пее хърватската звезда Severina Vučković, но колко ще получи за това си остава тайна.

В ресторант в Белград ще пее и Slavica Ćukteraš, за хонорар от 7 000 евро, докато Ana Nikolić е избрала понтон и оскъден гардероб, но затова ще влезе в Новата 2013 година по-богата с 15 000 евро.

След цели 30 години, в новогодишна нощ в сръбската столица ще запее и Lepa Brena. Дали защото не получи някое по-примамливо предложение от чужбина или просто защото искаше да си бъде близо до дома, но тя остава в Белград и както самата каза, се радва на посрещането като малко дете

Svetlana Ceca Ražnatović тази година ще си бъде вкъщи, но няма да й е скучно, тъй като децата й Veljko и Anastasija организират купон.

Momčilo Bajagić Bajaga е решил за Нова година да бъде на планина и ще пее в Златибор, като за труда си ще подели с бенда си 10 000 евро.

Sanja Ilić и „Balkanika“ ще бъдат на площада на крал Milan в Ниш, а цялата организация ще струва на града 31 000 евро, много по-малко от миналогодишната.

Haris Džinović е уговорил участие в Лесковац за 8 000 евро, а Milan Topalović Topalko ще пее на площада в Стара Пазова.

Немалка част плеядата изпълнители ще забавляват сънародниците си в чужбина. Aca Lukas ще пее в Дюселдорф за предполагаемите 30 000 евро. Rada Manojlović и Darko Filipović – в Цюрих за 20 хиляди, а Milan Stanković – в Париж.


СВЪРЗАНИ СТАТИИ
КОМЕНТАРИ
Вашият коментар