Ще кръстят улица на Ksenija Pajčin

ksenija pajcin

Най-близките приятели на Ksenijа Pajčin, с помощта на феновите й, събират подписи една от белградските улици да бъде кръстена на нея.

Преди десетина дена беше обявено, че една къщите за уикенд на трагично загиналата певица ще бъде превърната в музей, а сега съществува и възможността една от улиците в Беград да носи нейното име.
– Като минат 40-те дни, ще предадем подписите за инициативата да кръстим улица на нейното име. Беше най-красивата сръбкиня, а сега е и своеобразен символ на борбата против насилието над жени. Пострадала е, борейки се за право на живот и нейната жертва трябва да напомня това никога да не се повтаря – разказва анонимен източник на вестник “Kurir”.

Информацията беше потвърдена от Goran Stojićević Karamela, който по въпроса за списъка каза:
– Вярно е, че ще започнем такава инициатива, но не само това. Ще организираме изложба със снимки, ще издадем DVD, а всички приходи ще отидат за благотворителност. Искаме да опазим Ksenijа от забрава и да направим всичко онова, което е искала, но не е успяла. Тя беше жена, която наистина не бива да се забравя.

Същото каза и Bane Dević, кум на Ksenijа и стилист:
– Ще направим много повече от започване на инициатива. Ksenija заслужи всичко това и задължи нас, останалите, да запазим спомена за нея.


СВЪРЗАНИ СТАТИИ
НАПИШИ КОМЕНТАР