Биография на Zdravko Čolić

От днес по павилионите в Сърбия е в продажба илюстрована биография на великата музикална звезда Zdravko Čolić. В навечерието на концерта му в белградската „Arena“, изданието е подготвено и се разпространява с ежедневника „Blic“, на цена от 499 динара.

На повече от 200 страници са представени интересни истории и фотографии на босненската легенда – от 50-те години на миналия век и основното училище, през първите му музикални стъпки, участието му на конкурса Евровизия, отбиването на военната служба, турнетата из СССР през 70-те и 80-те години, до серията успешни сингли и албуми, оставили трайна следа на музикалната сцена на бивша СФР Югославия.

Можете да разберете и кои популярни европейски певици са проявили интерес към Čola на Евровизия в Люксембург през 1973, коментари за него на маршал Tito, както и изказвания на Пол Макартни, Мик Джагър и Клиф Ричард, а също и как легендарният Đorđe Marjanović го обяви навремето за свой наследник и много други интересни факти от живота на Zdravko Čolić.

Биография на Zdravko Čolić


СВЪРЗАНИ СТАТИИ
КОМЕНТАРИ
Вашият коментар