Beki Bekić: Лъжат хората от мое име!

Черногорският певец Bekljulj Bekljuljović, по-известен на широката публика като Beki Bekić (49), минава за мил и усмихнат човек, винаги готов да помогне на приятел. Затова няма нищо чудно, че доста колеги често вземат от него пари назаем, че и забравят да върнат дълга си. Но не това шокира Beki наскоро:
– Музикант, с когото съм работил дълги години, ме попита искам ли да направя едно участие в Сърбия през август. Приех на драго сърце. Каза ми, че ще вземе вместо мен аванса и ще ми го даде, тъй като собственикът живеел във Виена. И без това ми се налагаше да пътувам до този град по други причини, обясних му, че мога да се срещна с човека лично във Виена.

Beki Bekić

На съдружника му това явно не се харесало и искал да попречи на директен контакт между двамата. Той се обадил на шефа във Виена и му казал, че Beki иска веднага целия хонорар и му предложил да даде на певеца парите от себе си, а той в най-близък срок да си вземе сумата от собственика.

– Смаях се, когато шефът от Виена ми звънна и ме попита дали сме разговаряли преди минути. Някой му се обадил, като се представил за мен, и му потвърдил, че съм си получил парите от музиканта, който уговаря ангажимента. Човекът все пак се усъмнил, защото знаел, че никога не вземам хонорара си предварително, издирил ми телефона и ми се обадил да провери дали наистина е говорил с мен. Първо се шокирах, после побеснях! Как е възможно да ме лъжат зад гърба ми?! Благодарение на моя колега-музикант, замалко да стана измамник. Залудо съм се трудил цял живот да си създам име и да бъда почтен – сподели огорчен Bekić.

Няколко дни по-късно Beki отпътувал за Виена и се договорил със собственика лично, без посредници.


СВЪРЗАНИ СТАТИИ
КОМЕНТАРИ
Вашият коментар