Върнячка Баня: Двойна корона за Marinko Rokvić

Във вторник вечерта, в спортната зала “Vlada Divac” във Върнячка баня се проведе 21-ят фестивал “Moravski biseri”, който има за цел да съхрани традиционната народна сръбска музика.

Marinko Rokvić и композицията “Život ti je čudna priča”, написана от Borko Radivojević, спечелиха две награди на журито и публиката. Професионалното жури, председателствано от композитора Dragan Aleksandrić, както и слушателите на 53 радио станции из цяла Сърбия бяха единодушни, че песента на Radivojević е убедително най-добра, в конкуренция с още 13 композиции. Като доказателство за това е и решението на журито да даде на песента още един приз – за най-добър текст.

На фестивала бяха раздадени още много награди и признания, като между тях са две награди за цялостно творчество на доайените на сръбската народна музика, певецът Milanče Radosavljević и прочутият кларинетист Božidar Boki Milošević.

Marinko Rokvić - Moravski biseri


СВЪРЗАНИ СТАТИИ
  • Marinko Rokvić опериран Marinko Rokvić опериран

    Сръбският фолк изпълнител Marinko Rokvić (66) е опериран във вторник в Клиничния център на Сърбия, Белград. Marinko отишъл в болницата за рутинен контролен преглед, при […]

  • Marinko Rokvić не признава внучето си Marinko Rokvić не признава внучето си

    Тия дни Marinko Rokvić попадна под ударите на пресата, заради изказването си, че иска да стане дядо. Певецът вече има внуче Romeo (2), но то […]

НАПИШИ КОМЕНТАР