Върнячка Баня: Двойна корона за Marinko Rokvić

Marinko Rokvić » Новини

Във вторник вечерта, в спортната зала “Vlada Divac” във Върнячка баня се проведе 21-ят фестивал “Moravski biseri”, който има за цел да съхрани традиционната народна сръбска музика.

Marinko Rokvić и композицията “Život ti je čudna priča”, написана от Borko Radivojević, спечелиха две награди на журито и публиката. Професионалното жури, председателствано от композитора Dragan Aleksandrić, както и слушателите на 53 радио станции из цяла Сърбия бяха единодушни, че песента на Radivojević е убедително най-добра, в конкуренция с още 13 композиции. Като доказателство за това е и решението на журито да даде на песента още един приз – за най-добър текст.

На фестивала бяха раздадени още много награди и признания, като между тях са две награди за цялостно творчество на доайените на сръбската народна музика, певецът Milanče Radosavljević и прочутият кларинетист Božidar Boki Milošević.

Marinko Rokvić - Moravski biseri


Виж още:
  • Marinko Rokvić не признава внучето си Marinko Rokvić не признава внучето си

    6 май 2014

    Тия дни Marinko Rokvić попадна под ударите на пресата, заради изказването си, че иска да стане дядо. Певецът вече има внуче Romeo (2), но то […]

Напиши коментар