Погребаха Donna Ares

На 4 октомври Бихач се прости със своята съгражданка Donna Ares. Комеморацията на популярната босненска певица завърши с думите, които Donna написа на последната страница на книгата си „Soba za nikoga”, в която описа борбата си с тежката болест:

„Всички ще умрем, въпросът е само искаме ли да си изживеем животите. Докато някои мислят за другите и живеят чужди животи, нечий живот минава в страх какво ще кажат другите, и докато болните чакат окончателно излекуване, аз не си губих времето и живях на пълни обороти. Тук и сега.”

Погребаха Donna Ares

На 2 октовмри, на 41-годишна възраст, Donna Ares (рождено име Azra Kolaković) загуби тежката битка с рака на гърдата.

С музика Azra започва да се занимава още като малка. На 14 години пее по местните клубове с рок групата „Camino Verde”, а на 16 вече е написала първите си текстове и записва първата си песен. Завършва музикално училище, а след това английска филология.

Под името Donna Ares за първи път участва на избора на песен за Евровизия – Дора ’97. През същата година постига голям успех на фестивала Бихач ’97 с песента „Kazna“.

Певицата основа и фондация за събиране на средства за борба с рака, но след година я закри. През 2015г., заедно с приятели, направи голям концерт в Сараево, за да подпомогне финансово лечението си.


СВЪРЗАНИ СТАТИИ
КОМЕНТАРИ
Вашият коментар