Погребаха Donna Ares

Донна Арес » Новини

На 4 октомври Бихач се прости със своята съгражданка Donna Ares. Комеморацията на популярната босненска певица завърши с думите, които Donna написа на последната страница на книгата си „Soba za nikoga”, в която описа борбата си с тежката болест:

„Всички ще умрем, въпросът е само искаме ли да си изживеем животите. Докато някои мислят за другите и живеят чужди животи, нечий живот минава в страх какво ще кажат другите, и докато болните чакат окончателно излекуване, аз не си губих времето и живях на пълни обороти. Тук и сега.”

Погребаха Donna Ares

На 2 октовмри, на 41-годишна възраст, Donna Ares (рождено име Azra Kolaković) загуби тежката битка с рака на гърдата.

С музика Azra започва да се занимава още като малка. На 14 години пее по местните клубове с рок групата „Camino Verde”, а на 16 вече е написала първите си текстове и записва първата си песен. Завършва музикално училище, а след това английска филология.

Под името Donna Ares за първи път участва на избора на песен за Евровизия – Дора ’97. През същата година постига голям успех на фестивала Бихач ’97 с песента „Kazna“.

Певицата основа и фондация за събиране на средства за борба с рака, но след година я закри. През 2015г., заедно с приятели, направи голям концерт в Сараево, за да подпомогне финансово лечението си.


Виж още:
 • Donna Ares на записи за първи път след болестта Donna Ares на записи за първи път след болестта

  12 октомври 2015

  След тежката борба с рака босненската певица Azra Kolaković, по-известна като Donna Ares, за първи път се появи на снимане на предаването „Zvezde Granda”. На високи токчета и с усмивка на лицето Donna пя и […]

 • Donna Ares и приятели пеят довечера за болните от рак Donna Ares и приятели пеят довечера за болните от рак

  16 април 2015

  Довечера, с подкрепата на много приятели от естрадата, босненската певица Donna Ares ще направи голям концерт в сараевската олимпийска зала „Zetra“. Donna вече половин година се бори с карцином и чрез този концерт иска да […]

 • Donna Ares: Сама ще си направя благотворителен концерт Donna Ares: Сама ще си направя благотворителен концерт

  23 януари 2015

  Donna Ares (Azra Kolaković), която неотдавна разбра, че има рак, след направената й химиотерапия не се отказва да победи болестта. Не само това, а и има много планове за предстоящата година, като междувременно е започнала […]

Напиши коментар