“Novi fosili” свириха в “Sava Centar” без Rajko Dujmić

След 45 години, колкото съществува групата, за първи път “Novi fosili” свириха и пяха без своя лидер Rajko Dujmić (60). Турнето под мотото “Ljubav koja nema kraj” започна в Белград, с концерт в събота в “Sava Centar”.

– Обещах, че няма да плача. Rajko изпраща поздрави на всички – каза Sanja Doležal (51), която направи концерта заедно с Vladimir Kočiš Zec (66) и Marinko Colnago (72).

“Novi fosili” свириха в “Sava Centar” без Rajko Dujmić

Dujmić остана в Загреб, тъй като два дни по-рано го изхвърлиха от бенда, понеже не искал да се лекува от дългогодишната си зависимост и не желаели да работят повече с него. Твърде лош начин за сбогуване с публиката на тази легендарна група.

– Жалко, че завършва така, тъй като този бенд е моят живот. Мястото ми остана празно, а сърцето ми тъжно. Но аз и така съм изпълнен с ангажименти. Нямам намерение да казвам “Сбогом” на публиката. Пиша нови песни, подготвям нови албуми. Дали моите приятели от “Fosili” ще пеят новите ми песни? Мисля, че те имат достатъчно мои стари, които пеят без мен – каза Dujmić, собственикът на името “Novi fosili”, който теоретически можеше да забрани на бенда да свири под това име, но прие решението на колегите си с достойнство.

След почти тричасово изпълнение на хитовете си, “Novi fosili” завършиха и се простиха с белградската публика с песента “Za dobra stara vremena”.

Легендарна хърватска поп група е основана през 1969 година. Връх в кариерата си достига през 1987, когато представя бивша вече Югославия на Евровизия и се класира на 4-то място на престижния конкурс.


СВЪРЗАНИ СТАТИИ
  • Шест месеца от смъртта на Rajko DujmićШест месеца от смъртта на Rajko Dujmić

    Мина половин година от нелепата смърт на големия хърватски музикант и композитор Rajko Dujmić. Dujmić остави незаличима диря на естрадата, а вдовицата му все още […]

  • „Novi Fosili“: 28 години без Đurđica Barlović„Novi Fosili“: 28 години без Đurđica Barlović

    Изминаха 28 години от смъртта на Đurđica Miličević (по-късно Barlović), бившата вокалистка на хърватската поп група „Novi Fosili“. Đurđica е част от първоначалния състав на […]

  • Rajko Dujmić починаRajko Dujmić почина

    Легендарният хърватски музикант и композитор, лидер на също толкова легендарната в бивша Югославия поп група „Novi Fosili“ и носител на наградата „Porin“ за цялостно творчество, […]

КОМЕНТАРИ
Вашият коментар