Željko Joksimović с Knez за 6-ти път атакува Евровизия

Željko Joksimović отива на Евровизия за 6-ти път. Сръбският певец и композитор е приел поканата на Черна Гора да напише песента, с която техният представител Nenad Knežević Knez ще се състезава на тазгодишното издание на конкурса във Виена. Joksimović ще опита най-накрая да седне на трона, тъй като досега победата винаги му се е измъквала.

Željko Joksimović с Knez за 6-ти път атакува Евровизия

– Всяка година получавам много покани да пиша композиции за Евровизия. Така беше и тази година, имах предложения от три държави. Макар да съм в завършителна фаза по работата върху новия си албум, не можах да откажа на поканата на Черна Гора – потвърди Joksimović.

За първи път Željko представи Сърбия на Евровизия 2004 в Турция като певец и композитор, където зае второ място с песента си „Lane moje“.

Като композитор е участвал още два пъти:
През 2006 написа музиката за „Lejla“, с която „Hari Mata Hari“ се състезава за Босна и Херцеговина и се класира на 3-то място. През 2008 написа „Oro“ за Jelena Tomašević и Сърбия, която се класира на 8-мо място.

Нея година Сърбия беше и страната-домакин, благодарение на „Molitva“ и Marija Šerifović, а четвъртото появяване на Joksimović беше в ролята на водещ, заедно със сегашната си съпруга Jovana.

За пети път ветеранът в Евровизия участва отново като певец и композитор през 2012 с песента си „Nije ljubav stvar“ и зае 3-то място.

Željko Joksimović отива на Евровизия за 6-ти път


СВЪРЗАНИ СТАТИИ
КОМЕНТАРИ
Вашият коментар