Željko Joksimović: Отказах се от Евровизия

Жељко Jоксимовић » Новини

Željko Joksimović направи песента за Ирина Дорофеева, която трябваше да представя Беларус на Евровизия, но преди 10-ина дни си оттегли композицията, заради, както казва „непрофесионалното отношение на тяхната делегация“. Междувременно, онзи ден, беше избрана Анастасия Винникова, която ще представи земята си с патриотичната песен „Родена в Беларус“.

Željko Joksimović

– Аз си свърших работата в уговорения срок и изпратих песента. Членовете на тяхната делегация постоянно ми говореха, как ще ми пратят договора в понеделник. В понеделник сменяха срока за сряда, в сряда за петък… Помислих си: „Е, не става така, господа!“ и им съобщих, че се отказвам – каза Željko Joksimović и допълни:
– Наистина ми е жал, но всичко ми е планирано за година напред и нямам време за разтакаване. Във всеки случай, песента съм я написал за Ирина, с която се познаваме от 11 години, и й я оставям. Тя вече сама да реши по какъв повод ще я изпълни.

Любопитното е, че беларуската делегация отдавна иска да ангажира Željko за автор на тяхната песен за Евровизия, но той дълго отлагаше отговора, тъй като имаше подготвена песен за сръбския участник. И след като не получи покана от RTS, Joksimović се съгласи да композира за бившата съветска република.

Нека припомним, че Željko Joksimović е доста успешен участник в Евровизия. Той беше първият представител след 12-годишното ембарго и отсъствие на страната му от този конкурс. Представи тогавашната Сърбия и Черна Гора с песента си „Lane moje” и се класира на второ място. Този успех повтори и след две години, когато неговата песен „Lejla”, в изпълнение на босненския представител група „Hari Mata Hari“ се класира на трето място. След това участва на Евровизия с песента „Oro”, изпълнена от Jelena Tomašević и заела шесто място.


Виж още:
 • Съпругата на Željko Joksimović, Jovana, роди Съпругата на Željko Joksimović, Jovana, роди

  5 октомври 2017

  Сръбският певец и композитор Željko Joksimović и съпругата му Jovana в понеделник станаха родители на близначки. Телевизионната водеща донесе на бял свят чрез цезарово сечение момиченца, които щастливото семейство кръсти Ana и Srna. – От […]

 • 45 години: Željko Joksimović отпразнува рождения си ден 45 години: Željko Joksimović отпразнува рождения си ден

  21 април 2017

  Вчера сръбският поп певец Željko Joksimović навърши 45 години. Популярният музикант получи многобройни честитки от приятели и колеги, но най-сладкият поздрав беше от дъщеря му Mina. Тя публикува в профила си в Instagram тяхна обща […]

 • Семейство Joksimović очаква близнаци Семейство Joksimović очаква близнаци

  5 април 2017

  Брачната двойка Joksimović, композиторът и певец Željko (44) и водещата Jovana (35), не обича да говори за личния си живот. Така и сега те мълчат около новините за бременността на Jovana, но радостните вести стигат […]

Напиши коментар