За концерта на Đorđe Balašević в Нови Сад 20 млн. динара

Сръбският шансонер Đorđe Balašević ще пее в навечерието на Нова година на площада в родния си град Нови Сад, за което ще получи „скромната“ сума от 20 млн. динара (200 хил. евро). Жителите на града ще имат възможността, преди концерта, да гледат и дебютния филм на Balašević като режисьор „Kao rani mraz“.

Đorđe Balašević

Balašević ще направи голям спектакъл за своите съграждани, озвучаването ще пристигне чак от Хърватска. Но въпросът е, трябва ли празната каса на града да олекне с още 200 хил. евро, в условията на икономическа криза. Дори кралица Елизабет 2 отказа традиционния коледен прием в Бъкингамския дворец, който струва 30 000 паунда, считайки за неморално да се харчат толкова пари, при положение че голяма част от британците са без работа.


СВЪРЗАНИ СТАТИИ
КОМЕНТАРИ
ex-yumusic
admin
10 ное. 2010 в 10:30

Новосадските власти се отказаха от идеята за концерта на Balašević в навечерието на 2011 година. Те сметнаха, че е твърде неморално да се харчат такива пари, при положение, че Сърбия е дала за пострадалите от земетресението, 4 млн. динара, а Нови Сад е имал намерение да плати на Balašević 20 милиона. Затова градската управа е решила, че Zvonko Bogdan е много по-добър вариант и за по-малко пари – той няколко пъти е пълнил площада и създавал отлична атмосфера.
Освен това, от службата на Balašević са съобщили, че въпреки многобройните предложения от различни градове, които е получил за посрещането на Новата година, той е решил да празнува с близките си.


НАПИШИ КОМЕНТАР