За хърватската естрада няма криза

Въпреки кризата, която удари мнозина на естрадата, топ имената на хърватската забавна сцена нямат причини за притеснения. Това личи от броя на участията им.
Jelena Rozga, Neno Belan, Jole, Severina, “Magazin”, Dražen Zečić, Jasmin Stavros, Marijan Ban… могат да бъдат предоволни и със сигурност за скътали по някоя куна за студените дни. Само Rozga и Severina от летните си ангажименти са заработили около 150 000 евро.

Severina - Jelena Rozga

Този сезон беше ударен за Jelena Rozga. Според думите на мениджъра й, от средата на юли до края на август певицата е направила серия от 25 концерта, на която още не се вижда краят. Най-търсената това лято изпълнителка, миналото имаше 15 концерта, а по-предната година девет… Ако имате хитове и два часа се раздавате на публиката, както прави Jelena, ще стигнете и до успеха. Освен това, тя като един професионалист спазва абсолютна дисциплина – десет часа сън след концерт, без климатици, без цигари и студени напитки, и така издържа на темпото, но и добре заработи. Цената на ангажиментите й варира около 6 000 евро, но стига и до 9 000 евро.

Въпреки това, пак са с около 3 000 евро по-малко от хонорарите на Severina, която независимо от бременността си, също не спира да пее, но все пак е поразредила участията си. Но пък, при нея разходите по концертите са по-големи от тези на Rozga.

Също около 12 000 евро струва и вечер с Gibonni, който в пулската “Arena” приключва с турнето си “Toleranca”, в рамките на което направи няколко концерта.

Не се оплакват и от агенция “Nobilo & Cetinski”, доволни от броя участия на Toni, който освен останалите концерти, направи такъв и в Пула, както и пя с Montserrat Caballe в Умаг. Cetinski това лято работи нонстоп, обиколи Хърватска, беше и в Словения и в Босна и Херцеговина.

Gibonni - Jasmin Stavros

Dražen Zečić и Jasmin Stavros, имаха по десетина концерта месечно, също както и миналата година, а бяха и отлично посетени.

Не е вдигнала цените и група “Magazin”, важно е да се работи, хората да се забавляват. Благодарение на четирите хита с новата си вокалистка Andrea Šušnjara, „старите кримки“ направиха 30-ина участия из Хърватска.

Броят на музикалните претенденти за летните ангажименти, обаче е по-голям от възможностите на организаторите. Така кризата все пак почувстваха доста популярни имена, като група “Feminnem”, Ivana Kindl, Lana Jurčević, Danijela Martinović и Nina Badrić, която се е съсредоточила върху работата по новия си албум. Luka Nižetić направи шест-седем концерта, което е малко, спрямо предишните години.


СВЪРЗАНИ СТАТИИ
КОМЕНТАРИ
Вашият коментар