Скоро започва делото за смъртта на Šaban Šaulić

Šaban Šaulić

Почти три години след катастрофата край Билефелд, Германия, в която загинаха Šaban Šaulić и Mirsad Kerić, а Slobodan Stojadinović получи тежки травми, случаят е на път да получи своя съдебен епилог.

Делото, на което турчинът Алсин Левент за първи път ще се изправи пред лицето на правдата, е на 20 януари, Ивановден по стар стил. Сърбите имат обичай определен светия да е патрон на семейството им, а по ирония на съдбата Свети Йован е патрон на Gordana – вдовицата на краля на фолка.

Цялата фамилия Šaulić ще отиде в Германия да присъства на делото, което предизвиква голям обществен интерес. Съдът е получил рекорден брой заявления за акредитация от представители на немските медии, както и на такива от съседните държави.

Това ще бъде и първият път, когато семейството ще се срещне очи в очи с човека, довел до смъртта на Šaban, а по този повод Gordana Šaulić каза:

– Вярваме на съда в Германия и се надяваме на максимално наказание, но колкото и голяма да е присъдата, нищо не може да върне нашия съпруг, баща и дядо Šaban, нито пък ще намали скръбта и болката ни. Две семейства са покрити в черно и ще живеят с това завинаги.


СВЪРЗАНИ СТАТИИ
КОМЕНТАРИ
Вашият коментар